Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă 180 de persoane în izolare la domiciliu, în 24 de ore

• 611 brăileni sunt în izolare la domiciliu, potrivit informării primite joi, numărul acesta fiind în continuă creştere • în carantină instituţionalizată se află tot 41 de persoane, ca în ziua de miercuri • vestea bună este că la Brăila nu a mai fost confirmat niciun caz, în afară de cele două de duminică

 

Deocamdată, judeţul Brăila pare ferit de noul coronavirus, numărul celor confirmaţi stagnând la 2 de duminică. În carantină instituţionalizată se aflau, joi, la ora 13.00, tot 41 de persoane, la fel ca în ziua de miercuri, în timp ce numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu a crescut cu 184 în 24 de ore. Astfel, dacă miercuri erau 427 de brăileni în izolare acasă, joi erau 611.

Odată cu numărul crescut al celor izolaţi la domiciliu, automat riscul ca aceştia să nu respecte măsura este direct proporţional. Dovadă este şi faptul că inspectorii sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică Brăila au aplicat încă 2 amenzi de câte 20.000 lei. Aceste ultime sancţiuni sunt duble faţă de primele 4 aplicate pe teritoriul judeţului Brăila, rezultând că autorităţile au devenit mult mai aspre cu cei care încalcă măsurile de prevenţie.

La nivel naţional, joi, la ora 13.00, erau confirmate 277 de cazuri cu infectare cu noul coronavirus, dintre acestea 25 fiind declarate vindecate. Ultimele 17 cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în Suceava (4), Bucureşti (3), Cluj (2), Bistriţa Năsăud (2), Covasna (2) şi câte unul în Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La Terapie, erau internaţi 6 pacienţi, joi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).
Categorie articol: 

Comentarii