Mergi la conţinutul principal

Încă 113 câini sterilizaţi şi microcipaţi gratuit la Brăila

Acţiunea de sterilizare şi microcipare gratuită a câinilor de rasă comună aduşi de cetăţeni, organizată în acest sfârşit de săptămână de Primăria Brăila şi Asociaţia Dog Rescue Romanian din Bucureşti, a avut rezultate destul de bune. În total, au fost sterilizaţi 47 de câini cu stăpân, 36 câini fără stăpân şi 4 pisici. Echipa medicală a fost asigurată de Dog Rescue, fiind formată din medici de liberă practică, asistenţi, tehnicieni, dar şi din doi voluntari brăileni.
Primăria Brăila promite că va mai derula astfel de acţiuni şi în perioada următoare. "Gestionarea problematicii câinilor fără stăpâni presupune multă implicare, muncă şi colaborare între administraţia locală, asociaţiile de protecţia animalelor şi cetăţeni. În rezolvarea ei, am încercat să găsim soluţii care să respecte legea şi să fie etice din toate punctele de vedere. Procesul de sterilizare, microcipare şi adopţie a câinilor fără stăpâni contribuie în mod deosebit la gestionarea acestei probleme şi reduce semnificativ riscurile acutizării ei", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Brăila.
Prin astfel de campanii gratuite de sterilizare şi microcipare a câinilor, autorităţile locale brăilene vin în sprijinul cetăţenilor care, în mod normal, ar trebui să facă aceste operaţiuni pe cheltuială proprie. Iar costurile nu sunt deloc de neglijat, din moment ce sterilizarea unui exemplar costă circa 100 lei, iar pentru microcipare şi înregistrare, stăpânii animalelor trebuie să mai scoată din buzunar încă 50 lei. De la începutul acestui an a intrat în vigoare Legea 258/2013, iar nerespectarea obligativităţii microcipării şi sterilizării câinilor cu stăpân constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 5.000 lei.
Reamintim că medicii veterinari au dispoziţie să nu vaccineze antirabic câinii care nu sunt înregistraţi potrivit legii. Direcţia Sanitar Veterinară Brăila ne-a informat că, atât pe raza municipiului cât şi în mediul rural, foarte mulţi posesori de câini refuză înregistrarea şi crotalierea acestora, pe motiv că aceste operaţiuni costă prea mult.
Pe parcursul anului trecut, în cadrul campaniilor gratuite de sterilizare şi microcipare oferite de Primăria Brăila şi Asociaţia Dog Rescue Romanian, au fost operaţi 600 de câini.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro