Mergi la conţinutul principal

Încă şase primării ar putea primi bani de la CJ Brăila pentru proiecte

Şase Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT) din judeţul nostru ar putea primi cofinanţare de la CJ Brăila pentru proiecte investiţionale. Mai exact, zece idei propuse de primari vor fi supuse spre aprobare, marţi, 25 august, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, ce va avea loc la ora 12:00, în Sala mare a Palatului Administrativ. Este vorba despre patru comune cu primar PSD (Stăncuţa, Surdila Găiseanca, Vădeni, Traian) şi două conduse de liberali (Salcia Tudor, Berteştii de Jos). Pe scurt, printre demersurile pentru care aceştia au cerut cofinanţare din partea CJ Brăila se numără: construirea unui canal colector, întreţinerea unor străzi, modernizarea unor drumuri de interes local, amenajarea de parcări, amplasarea de monumente, extinderea reţelelor de iluminat, împrejmuirea unor terenuri, sistematizarea centrelor civice şi construirea clopotniţei unei biserici.

Acestea ar putea fi ultimele proiecte cofinanţate de CJ în 2015

Trebuie precizat că pe 12 august, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, s-a întâlnit cu primarii din judeţ pentru a le transmite că nu mai acceptă proiecte investiţionale începând cu luna septembrie. Acesta le-a reproşat şefilor de UAT-uri că au aşteptat mult prea mult până când au decis să ceară ajutor financiar Consiliului Judeţean şi că în ciuda multitudinii de idei cu care au venit în luna august, din păcate instituţia pe care o conduce nu le mai poate acorda sprijin în acest an. "În aprilie, primarii abia dacă erau dispuşi să colaboreze cu CJ-ul. În mai au cedat. În iunie, unii s-au grăbit şi bine au făcut. În iulie a fost o anumită precipitare, iar în august au dat năvală peste noi, fix când nu mai sunt bani. Noi vrem, dar este an de proiecte judeţene, se deschid linii de finanţare şi vrem să câştigăm câteva proiecte mari. Nu putem lăsa Brăila fără proiecte de anvergură. De aceea, pe judeţ vrem să dăm o sumă puţin mai mică decât s-a dat anul trecut, când nu mai erau proiecte naţionale. Adică au fost 17 - 18 milioane de lei, iar acum dăm 15 - 16 milioane lei. Prin parteneriat cu dumneavoastră ar fi cam 30 milioane lei în total, la nivel judeţean. Cu aceşti bani se schimbă ceva din chimia judeţului. Colo o stradă, colo un podeţ, un şanţ, un cămin cultural, o şcoală, un dispensar, un acoperiş de şcoală, un muzeu. Adică se adaugă ceva la sporul de civilizaţie al judeţului", a declarat Viorel Mortu. Acesta le-a atras atenţia primarilor că banii acordaţi până acum trebuie cheltuiţi până pe 31 decembrie. De asemenea, primarii au primit un regulament elaborat de CJ Brăila, ce conţine linii de ghidaj în realizarea proiectelor, indici de care edilii ar trebui să ţină cont pentru cofinanţările de anul viitor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro