Mergi la conţinutul principal

Înainteprăznuirea scoaterii Sfintei Cruci; Sfântul şi Dreptul Evdochim; Sfântul Iosif din Arimateea (Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului)

Astăzi, credincioşii sărbătoresc Înainteprăznuirea scoaterii Sfintei Cruci, care coincide cu lăsata secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului nostru Iisus Hristos. Postul Adormirii Maicii Domnului începe de obicei pe data de 1 august şi ţine două săptămâni (între 1 şi 15 august). Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. În cazul în care data de 31 iulie cade în zi de miercuri sau vineri, se lasă sec în seara zilei de 30 iulie, iar postul începe pe 31 iulie.

Tot astăzi, îl cinstim pe Sfântul şi Dreptul Evdochim. Acesta s-a născut în provincia Capadocia, din părinţi creştini. Evdochim a ajuns ofiţer în armata imperială bizantină, în vremea impăratului iconoclast Teofil (829-842). Datorită virtuţilor sale, curăţiei trupeşti şi sufleteşti - fiind un grabnic ajutător al celor în suferinţă şi mult milostiv cu cei nevoiaşi -, Evdochim a fost numit, de către împărat, guvernator al Capadociei.

Sfântul Evdochim a trecut la cele veşnice la vârsta de 33 de ani. El fost îngropat în Capadocia, iar ulterior moaştele sale au fost mutate în Constantinopol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro