Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În weekend, elevii brăileni vor ecologiza Pădurea “Boianu Mare”

• acţiunea face parte din campania naţională “Mişcare şi curăţenie în pădure”, derulată de Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva

 

Sâmbătă, 21 septembrie, Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, desfăşoară la nivel naţional campania “Mişcare şi curăţenie în pădure”, o acţiune de ecologizare a unor perimetre din pădurile României cu sprijinul tinerilor din judeţele ţării.

Brăila participă la acest proiect prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în colaborare cu Direcţia Silvică, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Administraţia Parcului Natural “Balta Mică a Brăilei”, Primăria Chiscani şi Şcoala Gimnazială din Chiscani.

Proiectul “Mişcare şi curăţenie în pădure” are trei etape, prima urmând să se desfăşoare sâmbătă, 21 septembrie, ora 9.00, în Pădurea “Boianu Mare”, mai exact parcela 67 din zona “Fundu Mare” (“Balta Mică a Brăilei”). Campania va continua în următoarele două săptămâni cu ecologizarea Plajei “Perla” şi plaja liberă din zona Lacului Sărat.

Activităţile desfăşurate în zonele amintite constau în ecologizarea pădurilor,   respectiv transportul şi neutralizarea deşeurilor, cu sprijinul unui grup de tineri voluntari de la unităţi şcolare din municipiul şi judeţul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii