Mergi la conţinutul principal

În trei săptămâni, medicii de familie vor începe cursurile pe calculator

Cursurile, structurate pe serii de câte 10 - 12 participanţi, vor începe peste trei săptămâni şi se vor desfăşura într-o sală special amenajată din incinta sediului "Pancronex", de pe Calea Călăraşilor. Ieri, managerul de proiect Eduardo Fierro a fost prezent la Brăila cu ocazia lansării proiectului şi a vorbit despre importanţa cursurilor în domeniul operării PC, pentru medicii de familie.

"Acesta este un proiect regional ce se desfăşoară în Brăila, Buzău şi Vrancea. Proiectul este orientat către medicii de familie, cabinetul fiind o structură foarte importantă pentru sistemul de sănătate din România, pentru că păstrează contactul cu populaţia. Acest program răspunde noilor cerinţe de management ale cabinetului cerut de sistemul public de sănătate demarat la iniţiativa Guvernului României. Noi venim în întâmpinarea necesităţilor de formare profesională, medicii de familie trebuie să fie pregătiţi în domeniul informaticii, mulţi nu au avut posibilitatea să înveţe sau să lucreze cu astfel de programe. Cu această ocazie deschidem Centrul de Formare Profesională a Adulţilor în Brăila şi vom desfăşura şi alte tipuri de activităţi în domeniul formării profesionale", a declarat Eduardo Fierro. La rândul său, preşedintele Societăţii de Medicină a Familiei (SMF) Brăila, dr. Ileana Brânză, a precizat că acest program de instruire pe calculator este în avantajul medicilor de familie, întrucât îi ajută în desfăşurarea operativă a activităţii. Sursa citată a precizat că medicii care sunt membri ai SMF pot face cursurile gratuit, însă există posibilitatea ca şi medicii de alte specialităţi sau asistentele medicale să urmeze cursul în schimbul unei sume de bani. Reprezentanţii International Computer School au început deja să facă înscrieri pentru curs de operare PC, care are o durată de 80 de ore, fiecare curs derulându-se pe durata a 4 ore. Cursurile vor fi adaptate nevoilor medicilor şi vor cuprinde module de Microsoft Office, cu accent deosebit pe prelucrare bază de date, instalare software, outlook mail şi internet. Cursurile sunt certificate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, iar, după absolvirea acestora, medicii vor avea o diplomă de operator calculator.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro