Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În toamnă, s-ar putea lansa programul "Coşul pensionarului"

"În perioada următoare, la propunerea UNPR, Executivul va da o Hotărâre de Guvern, probabil pe la sfârşitul lunii august, pentru punerea în aplicare a unui program ce se intitulează «Coşul pensionarului» şi care facilitează pensionarilor cumpărarea unor produse de bază: ulei, zahăr, orez, făină, la preţul de producţie", a spus Marian Sârbu.
Întrebat când va deveni operaţional programul din momentul în care se va da Hotărârea de Guvern, Sârbu a susţinut că "cel mai probabil în luna septembrie sau octombrie", subliniind că de acest proiect se vor ocupa consiliile locale. De asemenea, preşedintele UNPR a arătat că la nivelul Coaliţiei există o Comisie care "pune la punct" acest program, accentuând faptul că premierul Emil Boc nu se opune unui astfel de proiect.
Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat la începutul lui iulie că în coaliţie a existat o "discuţie generală" privind acordarea de sprijin pensionarilor pentru achiziţionarea unor produse alimentare de bază la preţuri mai mici decât în magazine şi în acest sens se lucrează la un proiect de act normativ. "E doar o discuţie generală cu privire la un sprijin pentru pensionari, în dorinţa de a putea asigura achiziţionarea unor produse alimentare de bază la preţuri mult mai mici decât cele de pe raft. Da, a fost o discuţie în legătură cu posibilitatea de a sprijini pensionarii, în principal pe cei cu venituri mici, de a achiziţiona aceste produse. Lucrăm la un proiect în sensul ăsta", a afirmat liderul UNPR, precizând că o astfel de măsură trebuie implementată printr-un act normativ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii