Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În SUA există senzaţia că în România lucrurile alunecă în direcţia greşită

Departamentul de stat a publicat remarcile făcute de Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, la o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile, care a avut loc în timpul vizitei la Bucureşti.
"Voi fi foarte deschis: suntem îngrijoraţi la Washington în legătură cu evoluţiile de aici. Le urmărim foarte atent. Eu n-aş fi fost aici, la mijlocul lunii august, dacă nu ar fi fost ceva, dacă nu am fi avut senzaţia că se întâmplă ceva foarte important şi care alunecă în direcţia greşită, motiv pentru care este foarte important pentru mine să fiu aici", a spus Gordon, potrivit sursei citate. El a precizat că se aşteaptă să înţeleagă mai bine ceea ce se întâmplă şi să comunice mesaje Guvernului şi liderilor politici în legătură cu "îngrijorările şi potenţialele consecinţe pentru România" ale evoluţiilor din ţară, care, în opinia SUA, trebuie să fie în spiritul democraţiei şi al respectării independenţei sistemului judiciar.
Gordon le-a mai spus celor prezenţi că, în afară de a evidenţia atenţia cu care SUA urmăresc situaţia şi gradul în care sunt preocupate, doreşte să afle de la interlocutorii săi, inclusiv comunitatea de afaceri, perspectiva pe care o au asupra evoluţiilor din România şi cum pot ajuta Statele Unite.
Philip Gordon, reprezentantul guvernului american, a declarat, luni seară, că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.

 
Categorie articol: 

Comentarii