Mergi la conţinutul principal

În sfârșit! Se lucrează intens pe șantierul noului Bazin Olimpic

* după ce s-a întârziat ani de zile cu termenul de execuție, de câteva săptămâni șantierul a devenit un adevărat furnicar, existând posibilitatea reală ca lucrările să fie finalizate în primăvara acestui an * placarea bazinului, o operațiune de importanță crucială, ar putea începe în circa o săptămână, în momentul de față pregătindu-se racordarea la rețeaua de gaze, pentru a putea fi pornită căldura în incintă, condiție esențială pentru calitatea lucrării

 

Obiectiv de mare interes pentru activitatea olimpică și sportivă, emblematic pentru municipiul Brăila, noul bazin olimpic de înot are deja o nedorită și controversată istorie, cu lucrări întârziate ani de zile, aspecte care nu au depins, însă, de autoritățile locale, dat fiind că investiția se face cu bani de la Guvern. Vestea bună este că, de ceva vreme, lucrările de dare în funcțiune au intrat în linie dreaptă. Concret, acestea s-au reluat încă din toamnă, cu finalizarea deja a unor dotări și utilități ale investiției. Iar munca celor 30 de muncitori, coordonați de doi ingineri, este de apreciat.

Argumentele le aflăm de la ing. Bogdan Vrânceanu, șeful de șantier. Cu satisfacția muncii spornice, inclusiv pe timp de iarnă, domnia sa ne-a precizat următoarele: “În primul rând am scăpat de «cuiul lui Pepelea», și anume ne-a sosit mult invocata instalație de cronometrare, precum și tabloul cu afișaj electronic. În altă ordine de idei, probele de casă, inclusiv la pompe, sunt făcute 100%, cu bani din organizarea de șantier. În totalitate s-a realizat și pardoseala, au fost montate caloriferele, iar din cele peste 100 de uși au fost montate deja 60 de bucăți. Lucrăm intens la montatul tablourilor electrice și a conexiunilor acestora, mai ales că avem foarte multe cabluri, inclusiv pe partea electronică. Plafoanele sunt și ele gata; la fel tribunele, luminatorul și montatul tubulaturii pentru asigurarea microclimatului. Potrivit sursei citate, lucrurile au decurs foarte bine pe partea de asigurare a energiei electrice și a apei, iar complicata problemă a obținerii cotei de gaze, care a necesitat timp, nu glumă, și-a găsit în final rezolvarea, îndeosebi prin implicarea și sprijinul primarului Marian Dragomir și a Direcției Tehnice a Primăriei.

În momentul de față, incinta bazinului olimpic nu este încălzită, deoarece lipsește contorul de gaze, ca să poată fi finalizat racordul la rețea. Contorul ar urma să intre în posesia constructorului peste circa o săptămână, iar odată cu montarea acestuia va putea fi pornită și căldura, detaliu esențial pentru reușita lucrărilor de placare a bazinului. ”Odată pornită centrala termică de mare capacitate, prin realizarea căldurii peste tot (pardoseală, incintă, tribune, servicii anexe etc) se creează un mediu ambiental propice realizării ireproșabile a placării bazinului. Pentru aceasta fiind nevoie ca și temperatura structurii din beton a bazinului să fie una adecvată aplicării placajelor. Subliniez, însă: este cea mai pretențioasă lucrare, hotărâtoare pentru funcționalitatea investiției. Și tocmai de aceea, dacă vremea se înrăutățește, nu ne putem permite riscul continuării lucrului și nici cea mai mică abatere de la tehnologie! Fiindcă orice fisură sau desprindere a vreunei plăci compromite lucrarea și duce la infiltrații; iar în timp, la probleme greu de remediat, foarte costisitoare! Oricum, dacă lucrurile decurg așa cum ne-am propus și fără ca vremea să ne creeze surprize neplăcute, este posibil ca placarea bazinului să fie gata într-o lună de zile”, ne-a mai declarat inginerul Bogdan Vrânceanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro