Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În sfârşit, victorie!

• cu 13 reuşite, Alina Vătu a fost golgetera partidei • duminică, 20 ianuarie, HC Dunărea joacă în Polivalentă cu Gloria Buzău

 

Duminica trecută, în etapa a 11-a, HC Dunărea a câştigat cu 26-22 la Gloria Bistriţa şi a bifat cel de-al doilea succes stagional, unul important care urcă formaţia pregătită de Aurelian Roşca pe locul al 11-lea în clasamentul Ligii Florilor.

Meciul de la Bistriţa nu a fost însă lipsit de emoţii pentru gruparea de la Dunăre, care la pauză a fost condusă cu 13-11. De data aceasta însă, pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa brăileană, iar Alina Vătu a prins o zi de graţie în care a marcat 13 goluri şi a contribuit decisiv la acest succes important.

Gloria Bistriţa a condus cu 2-0 în minutul 3, însă Nicoleta Safta şi Alina Vătu au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Până la capătul primului sfert de oră cele două combatante au mers cap la cap, iar în minutul 15 HC Dunărea a înscris prin Vătu şi a condus pentru prima dată în acest joc, 9-8. Însă la acest scor Tudor a fost eliminată şi, în superioritate, echipa bistriţeană a reuşit o desprindere la două goluri, 11-9, declalaj care s-a regăsit pe tabelă şi la finalul primelor 30 de minute.

În repriza a doua, într-un interval de cinci minute Gloria Bistriţa a marcat doar de trei ori în timp ce HC Dunărea a înscris opt goluri, astfel că în minutul 45 gruparea de la Dunărea conducea cu 19-16. Echipa vizitatoare a continuat să dicteze ritmul jocului şi a avut şi cinci goluri avans, 24-19, cu patru minute înainte de finalul întâlnirii. De data aceasta handbalistele de la HC Dunărea au ascultat sfaturile antrenorului Aurelian Roşca şi s-au impus cu un scor destul de convingător, 26-22.

Duminică, 20 ianuarie, de la ora 18.00, în ultima etapă a turului, HC Dunărea va juca în Polivalentă cu Gloria Buzău.

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 13 goluri, Natasha Krnic 5, Diana Munteanu 3, Nicoleta Safta 2, Diana Axinte 2, Elena Dache 1, iar pentru Gloria Bistriţa au înscris Elisei 9 goluri, Paraschiv 3, Tetean 3, Pristăviţa 2, Szabo 2, Raţiu 1, Dincă 1, Bloj 1.

 

HC Dunărea II învinsă în Polivalentă de o pretendentă la promovare

Duminică, HC Dunărea II Brăila a pierdut cu 35-28 (17-15) partida cu CSU Neptun Constanţa, formaţie aflată pe locul al doilea în Seria A, care are ca obiectiv promovarea în Liga Florilor. Handbalistele pregătite de Cristian Preda şi Eugen Jelesneac au început bine jocul de pe teren propriu şi au condus cu 2-0, au marcat Iasmina Ichim şi Diana Gaşpar şi cu 3-1, după reuşita Nicoletei Popa. Însă din minutul 4 constănţencele şi-au impus jocul, au egalat, apoi s-au desprins la 5-3 în mimnutul 8. CSU Neptun Constanţa şi-a păstrat avantajul de două lungimi până la pauză.

Repriza a doua a fost controlată de jucătoarele pregătite de de Ionuţ Puşcaşu şi Lăcrămioara Ilie. CSU Neptun a condus pe tabelă tot timpul şi s-a impus la şapte goluri în faţa unei echipe brăilene formată în totalitate din junioare. 

Satelitul echipei HC Dunărea, locul al 5-lea,  va evolua joi, 17 ianuarie, de la ora 14.00, în deplasare, la Ştiinţa Bacău, formaţie aflată pe poziţia a şasea, ultima din Seria A, a diviziei A. Ambele combatante au cât 7 puncte acumulate până la acest moment.

Pentru HC Dunărea au marcat Iasmina Ichim 6 goluri, Diana Gaşpar 6, Nicoleta Popa 5, Alexandra Vrabie 4, Ştefania Epureanu 3, Iulia Sava 2, Mirabela Coteţ 1, Delia Luca 1, iar de la CSU neptun Constanţa principala marcatoare a fost gabriela Moldoveanu cu 9 reuşite.
Categorie articol: 

Comentarii