Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În sfârşit! Semafoare funcţionale spre Podul Apollo

• de ieri semafoarele din intersecţia respectivă au fost puse în funcţiune, după o perioadă de câteva zile în care au prezentat doar lumină galbenă intermitent • urmează mici ajustări de timp şi sincronizare a accesului în intersecţie

 

După circa o jumătate de an de la semnarea contractului pentru montarea semafoarelor în intersecţia bulevardului Dorobanţilor cu Apollo au fost, în sfârşit, puse în funcţiune dispozitivele de semnalizare optică. Ieri a fost prima zi în care acestea au trecut de la etapa în care au prezentat doar culoarea galben intermitent, la faza completă de funcţionare. “Au fost câteva zile în care semafoarele au stat pe culoarea galben, astfel încât participanţii la trafic să se obişnuiască cu prezenţa lor în intersecţie, iar astăzi (ieri - n.r.) au fost puse efectiv în funcţiune. Avem speranţa că astfel vor fi reduse, poate până la eliminare, incidentele în trafic din intersecţia respectivă”, ne-a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir. De asemenea, sursa citată a completat că, în funcţie de măsurătorile din teren, vor urma mici ajustări de timp şi sicronizare a dispozitivelor montate în zona respectivă. 

Reamintim că firma care a câştigat licitaţia organizată de Primărie şi care a montat semafoarele este “Crismilver Prod Serv” SRL Brăila, iar preţul convenit pentru îndeplinirea contractului de proiectare plus execuţie a fost de 51.003,4 lei cu TVA. Contractul aferent a fost semnat încă de pe 22 septembrie 2017, însă Primăria a dat ordinul pentru începerea proiectării abia pe 20 octombrie anul trecut, deoarece, după cum au explicat la vremea respectivă reprezentanţii municipalităţii, firma în cauză a venit mai târziu cu dovada constituirii garanţiei de bună execuţie, precum şi cu dovada că a contractat o firmă specializată pe partea de proiectare.
Categorie articol: 

Comentarii