Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În sfârşit! Elevii brăileni primesc pachetul complet Lapte-Corn-Fructe

• Consiliul Judeţean a anunţat atribuirea contractului şi pentru componenta Corn, singura care mai rămăsese în suspans după începerea noului an şcolar • luni, 13 noiembrie, vor fi semnate contractele cu cei doi furnizori desemnaţi: brăilenii de la “Alpiline” şi gălăţenii de la Patisgal”, iar de miercuri, 15 noiembrie, va începe efectiv livrarea produselor de patiserie în municipiu şi judeţ    

 

La două luni de la debutul anului şcolar 2017 - 2018 elevii şi preşcolarii din judeţul nostru primesc pachetul complet Lapte-Corn-Fructe. Vineri, 10 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a anunţat că a reuşit să finalizeze licitaţia pentru componenta Corn. Astfel, de furnizarea produselor de patiserie în municipiu se va ocupa “Alpiline” SRL Brăila, firmă aparţinând familiei Rădulescu, în timp ce de şcolile şi grădiniţele din judeţ se vor ocupa gălăţenii de la “Patisgal”. “Voiam să vă dau o veste. Până la 15 noiembrie vom avea şi cornul în şcoli. Deci vom avea toate cele trei produse: lapte, corn şi măr. Sperăm să nu introducă şi mierea de albine, pentru că o să avem o problemă cu apicultorii după aceea”, a declarat Francisk Chiriac în cadrul conferinţei săptămânale a PSD Brăila. În completare, Cătălin Murea, vicepreşedintele CJ Brăila, cel care are în competenţă partea de achiziţii publice ale autorităţii locale, a precizat că semnarea efectivă a contractului cu cei doi furnizori pentru produsele de patiserie este programată pentru luni, 13 noiembrie şi că a doua sau a treia zi după perfectarea actelor va începe efectiv furnizarea pachetului complet.

Ca o parantează, licitaţia pentru Corn, însemnând un contract ce acoperă doi ani şcolari, a fost lansată oficial în luna iulie, cu termen de înscriere a firmelor interesate până pe 7 august, şi cu o perioadă de evaluare a ofertelor până vineri, 1 septembrie. În cursa pentru cele 3,7 milioane lei, fără TVA, cât reprezintă valoarea contractului, s-au înscris 5 firme: SC “Alpiline” - Brăila, SC “Logistic Media Pop Art” - Ocna Mureş, judeţul Alba, asocierea având drept lider pe “Management Objectives” - Bucureşti şi drept asociat, doar pentru lotul II pe cei de la “Vel Pitar” - Râmnicu Vâlcea, SC “Patisgal” - Galaţi şi SC “Voipan Sil” - Câmpina, judeţul Prahova.

Reamintim că CJ Brăila are deja semnate, încă din primăvara acestui an, două acorduri cadru pentru produsele Lapte şi Fructe acoperind anii şcolari 2017 - 2018 şi 2018 - 2019, furnizorul desemnat în ambele cazuri fiind SC “Alpiline”, firma aparţinând familiei Rădulescu. Valoarea cumulată a celor două contracte multianuale este de peste 13,4 milioane lei, fără TVA, cea mai mare pondere având-o componenta “Lapte”, circa 10,46 milioane lei, fără TVA, în timp ce pentru “Fructe” preţul de atribuire a fost de aproape 2,95 milioane lei, fără TVA.

 

“Lapte”, “Corn” şi, mai noi, “Fructe”, un trio profitabil pentru familia Rădulescu şi firmele sale

O scurtă trecere în revistă a contractelor din anii anteriori pe programul guvernamental “Lapte-Corn” arată că SC “Risk Com”, una dintre afacerile familiei Rădulescu, a câştigat, ani la rând, bani frumoşi pe acest segment. De exemplu, pentru anul şcolar 2004-2005, firma a încasat un milion de euro. Şi în anul următor suma a fost aceeaşi, abia în sezonul 2006 – 2007 înregistrându-se o creştere la 1,1 milioane euro. În următorul an plusul a fost mai mare, ajungându-se la o valoare de 1,3 milioane euro, iar în anul şcolar 2008 - 2009 a fost de 1,6 milioane euro. Pentru anul 2009 -2010 potul a crescut la 1,7 milioane euro, în contextul în care valoarea unui pachet a fost de 1,17 lei cu tot cu TVA, neschimbată şi în anul şcolar 2010 – 2011. Şi în următorii ani şcolari povestea s-a repetat în sensul că aceeaşi firmă a câştigat licitaţiile, ajungând ca până la debutul vacanţei de vară din 2014 suma totală din program cuvenită SC „Risk Com” SRL să atingă circa 9,3 milioane euro.

Mai departe, în anul şcolar 2015 – 2016 au fost desemnaţi furnizori în programul „Lapte – Corn” cei de la „Alpiline” SRL Brăila (în fapt, o afacere aparţinând aceleiaşi familii Rădulescu) pentru componenta lapte – 0,871 milioane euro, alături de bucureştenii de la “Management Objectives” pentru componenta corn – circa 0,3 milioane euro.
Categorie articol: 

Comentarii