Mergi la conţinutul principal

În sfârşit, acasă! Bogdi a învins tumora!

• după mai multe cure de citostatice şi o operaţie de extirpare a “bubei monstruleţ”, boala s-a dat bătută, iar Bogdi este, din nou, sănătos • rezultatele CT şi RMN au arătat un organism curat, fără noduli şi urme ale tumorii • totuşi, băieţelul trebuie să urmeze un program de monitorizare timp de 5 ani • Bogdi a fost diagnosticat cu hepatoblastom gradul IV cu metastaze pulmonare, în luna mai 2018, iar şansele de vindecare erau mari dacă alegea tratamentul în străinătate • părinţii băieţelului au plecat de îndată în Turcia, unde o echipă de medici profesionişti a făcut minuni • în weekend, micuţul Bogdi şi familia lui au ajuns acasă, la Brăila

 

Dumnezeu lucrează prin oameni! Bogdan-Ioan Popa, băieţelul diagnosticat la vârsta de 3 ani cu tumoră la ficat, a ieşit învingător din lupta cu boala! După aproape un an petrecut departe de casă şi ţară, cu vizite dese la clinica American Hospital din Turcia, trecând cu bine peste o operaţie de extirpare a tumorii şi de curele de citostatice, micuţul erou s-a dovedit a fi mai puternic decât “buba-monstruleţ”, aşa cum îi spunea el. Familia lui Bogdi ne-a transmis, zilele trecute, mesajul mult aşteptat: “Bogdi a învins tumora! A învins cancerul! În zi de mare sărbătoare (Sfinţii Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur – n.r.), dorim să vă mulţumim dumneavoastră, redacţiei «Obiectiv-Vocea Brăilei», şi persoanelor care au încredere în dumneavoastră şi au donat pentru cazul lui Bogdan-Ioan Popa!”.

Totuşi, băieţelul va trebui să urmeze un protocol de monitorizare şi evaluare periodică ce se întinde pe 5 ani. “În primul an post-tratament va face analize lunar, control o dată la 2 luni, investigaţii RMN şi CT la 3 luni, iar auzul îi va fi testat o dată la 6 luni, pentru că are auzul afectat pe anumite frecvenţe”, ne-a povestit mama micuţului erou, Sorina Popa.

 

“În sfârșit, suntem acasă! Suntem fericiți!” 

În weekend, micuţul Bogdi şi familia lui au ajuns acasă, la Brăila. Extrem de fericiţi şi plini de recunoştinţă pentru toţi cei care au ajutat ca acest lucru să fie posibil, părinţii au postat pe Facebook un mesaj:

“Ajunși acasă! 
În sfârșit suntem acasă! Suntem fericiți! Ne-a fost dor, tare dor! Ne e dor să ne revedem, dragii noștri prieteni, dar din păcate va trebui să amânăm un timp momentul revederii! Vă rugăm să nu vă supărați! Avem multe promisiuni de onorat și să fiți siguri că nu am uitat și nu vom uita, doar că trebuie să mai avem un timp răbdare, mai ales în contextul epidemiei de gripă!
Avem indicații de la doctor să stăm și acasă izolați și să evităm orice contact nenecesar cu alți oameni cel puțin 3 luni!
Primele 6 luni de la terminarea tratamentului pot fi critice pentru Bogdi, imunitatea lui fiind în continuare foarte fragilă și nu putem risca să contacteze o altă boală sezonieră sau specifică copiilor! 
Vă mulțumim foarte mult pentru ajutor și pentru înțelegere! Duminică binecuvântată! Doamne ajută! Sănătate!

#faracuvinte, #doarrecunostinta “

 

Poveste tristă cu final fericit

Povestea tristă a băieţelului lovit de boala cruntă la o vârstă extrem de fragedă are, iată, final fericit, datorită miilor sau chiar zecilor de mii de oameni care s-au implicat în seria de strângeri de fonduri. Totul a început pe 5 mai, cu o banală febră care nu dădea nimic de bănuit, deoarece nu avea alte simptome. Părinţii l-au dus la un control pediatric, la Galaţi. Febra începuse să treacă, iar Bogdi se simţea mai bine, însă medicii au decis să-l controleze şi la burtică. Şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi au recomandat un ecograf, iar rezultatele au fost devastatoare: o posibilă tumoră la ficat. A urmat un drum la Cluj, acolo unde doctorii au reconfirmat diagnosticul de la Galaţi: hepatoblastom gradul IV cu metastaze pulmonare. Vestea bună era că Bogdi avea şanse mari de vindecare, dar doar cu un transplant efectuat în străinătate şi tratament adecvat. Cum părinţii fac orice pentru sănătatea copiilor, aşa şi părinţii lui Bogdi au luat drumul Turciei, cu câteva economii.

 

La început a fost Facebook-ul…

Deoarece se aşteptau la costuri de ordinul zecilor de mii de euro pentru tratament, părinţii micuţului erou au povestit pe Facebook la ce încercare grea i-a pus viaţa. Impactul a fost extraordinar de mare, în doar câteva zile strângându-se aproape 46.000 euro, încât cei de la reţeaua de socializare s-au “speriat” să nu fie vorba despre vreo înşelătorie şi au cerut acte medicale doveditoare. Pentru o perioadă, nu s-au mai putut face donaţii prin intermediul Facebook, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe oamenii care într-adevăr au vrut să-l ajute pe Bogdi. O nouă lecţie de mobilizare a venit în urma unei piese de teatru pusă în scenă de Teatrul de Păpuşi “Cărăbuş”, în Parcul Monument, iar spectatorii au umplut urnele cu bani. La final, 25.000 lei! O mobilizare fără precedent.

 

Un 1 Iunie de neuitat

Se apropia 1 Iunie, iar Bogdi nu se putea bucura de Ziua Copilului, pentru că era departe de casă, iar banii insuficienţi pentru tratamentul ce fusese estimat la peste 100.000 euro. Atunci, colectivul redacţiei “Obiectiv-Vocea Brăilei” a decis, fără a sta pe gânduri, că e momentul pentru organizarea unui eveniment caritabil de 1 Iunie, căci ce cadou mai potrivit pentru micuţul erou ar fi fost dacă nu banii pentru tratament? Zis şi făcut! O zi, două locaţii, mai multe instituţii publice şi agenţi economici, sute de copii fericiţi şi donaţii de 15.500 lei! Pe această cale, vrem să le mai mulţumim încă o dată celor care s-au implicat în strângerea de fonduri de pe data de 1 Iunie din Parcul Monument şi de la Grădina Zoologică. Mulţumim Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Clubului Sportiv “Urban Warrior Gym” Brăila, Asociaţiei Sportive “Prietenii lui Flipper” Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila, dar şi lui Mari, mătuşa lui Bogdi, care a fost în permanenţă la datorie. Mulţumim sponsorilor Nautilus, Bursumania, Haka Print, Plotter Design, Cabina Foto “Smiley”, MTM Prod, Librăriile Express, Spectrum, atelierului de închiriat costume Lumea Basmelor, Selgros, Pizza Arena, SC Costa Sor SRL şi reprezentantului Avon Brăila pentru minunata surpriză: o cutie de caleidoscoape, efectiv vânate de căutătorii de comori. Doar pentru ele am reluat concursul de vreo patru ori. Mulţumim voluntarilor de la Forumul Tinerilor care au fost prezenţi atât în Parcul Monument, cât şi la Grădina Zoologică: Ion Gabriel Florinel, Orzanu Ştefania, Taflan Maria, Buţea Cristina Aura Maria, Botoşineanu Teodor Ioan, Istrate Vlad Alexandru, Toreanu Silvia Cătălina, Bobocea Iulia, Necula Bogdan, Frâncu Leonard Andrei, Neagu Tiberiu Marian, Pisică Adelina şi Dobre Cătălina Andreea! Mulţumim adolescenţilor voluntari care au întreţinut atmosfera la Zoo: Delia Mihaela Vasile, Renata Teodora Şişu, Alexandru Gheorghiu, Andreea Maria Tudose, Nicole Andreea Zăvoi, Corina Preda, Crina Gabriela Pasculescu, Mădălina Georgiana Dumitrache, Cornel Bărbatu, Florentina Bătrânu, Dorian Ionuţ Neagu, Ionela Grigore, Ionuţ Bogdan, Laurenţiu Florentin Boboc şi Izabela Cuibuş! Lista mulţumirilor continuă cu tinerii frumoşi de la Face Painting: Georgiana (mămica din Parcul Monument), Lăcrămioara Lupu, Andra Ioanides, Roberta Giuglea, Andreea Radu, Ileana Toma, Adriana Cristea, Livia Abronov, Corina Mihai, Cătălina Maidan, Iulia Stoian, Andreea Sârbu, Andreea Danciu şi Bianca Nicuţ, în frunte cu prof. Marilena Ioanid, din cadrul Liceului de Arte “Hariclea Darclee” din municipiu. Au umflat de zor baloane Alexandru Fusu, Ionuţ Adrian Tabarcea, Robert Daniel Georgescu şi Alexandru Laurenţiu Marin. Nu în ultimul rând, mulţumim mămicilor din cadrul grupului “Bogdi învinge tumora!” pentru tot! Mulţumim şi vouă, celor care aţi donat bani pentru Bogdi!

 

Bogdi a suportat ca un adevărat erou citostaticele şi a trecut vitejeşte peste operaţia de extirpare a tumorii

Au mai urmat şi alte strângeri de fonduri în oraş, iar câteva mămici au fost prezente cu urna de donaţii la mai toate evenimentele de peste vară organizate de Primăria Municipiului. De asemnea, Asociaţia “Salvează o inimă” s-a implicat foarte mult în însănătoşirea lui Bogdi, virând sume mari de bani provenite din donaţii către spitalul din Turcia.

În tot acest timp, micuţul erou îşi ducea lupta pe patul de spital. Un băieţel puternic, curajos, care a trecut cu bine peste curele de citostatice şi peste operaţia de extirpare a tumorii din luna septembrie 2018, apoi peste alte câteva cure de citostatice post-operator. Ultima etapă a constat în efectuarea unui RMN şi CT, iar rezultatele au confirmat minunea: nu mai există niciun nodul la plămâni, iar în abdomen totul este curat. Analizele sunt bune, ceea ce înseamnă că Bogdi a învins tumora cu ajutorul medicilor din Turcia şi a zecilor de mii de oameni care au donat şi s-au rugat pentru sănătatea lui.

“Vă mulţumim că aţi contribuit la însănătoşirea lui! Mulţumim întregului oraş Brăila, persoanelor fizice şi juridice, societăţilor comerciale, Primăriei Brăila şi celorlalte instituţii care ne-au fost alături şi ne-au ajutat să putem spune azi că «Bogdi a învins!»“, a încheiat mesajul Sorina Popa, mama micuţului erou.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro