Mergi la conţinutul principal

În relaţia cu presa, Bădălan intră în grevă

Obişnuit, probabil, ca pe vremea când era general şi ceea ce spunea el se executa, nu se discuta, Bădălan s-a simţit jignit de faptul că, în repetate rânduri, ziariştii l-au oprit din prezentarea subiectelor pregătite pentru conferinţele de presă şi i-au cerut să se axeze pe probleme ce ţin de judeţul Brăila. El a refuzat sistematic să facă acest lucru, pe motiv că temele locale trebuie abordate de primar, nu de un parlamentar. Atenţionat că el este deputat ales de brăileni, nu de toată ţara şi reprezintă în Parlament un colegiu din judeţul Brăila, liderul PDL a anunţat iritat că dacă tot i se repetă că subiectele abordate de el plictisesc ziariştii, nu va mai veni în faţa lor în conferinţe de presă, ci va trimite, eventual, comunicate de presă, ca să nu-l mai întrerupă nimeni. După luni de zile de când conduce filiala locală PDL şi de când partidul său se află la putere, liderul democrat-liberal pare a nu înţelege că presa din Brăila se numeşte locală tocmai pentru că abordează, în principal, subiecte locale şi că, în calitate de reprezentant al puterii, se aşteaptă de la el nu numai să citească la Brăila elogioase comunicate de presă la adresa guvernării, făcute la Bucureşti şi transmise peste tot prin ţară. De luni de zile, în ciuda repetatelor solicitări ale ziariştilor locali de a-şi adapta discursul la punctele de interes pentru brăileni, Bădălan refuză acest lucru, ba chiar anunţă că nu este dispus să se conformeze "indicaţiilor" presei şi nu va accepta să spună ce vrea presa. Mai mult, acesta a precizat că, din punctul său de vedere, ziariştii nu reprezintă opinia publică şi ceea ce-i interesează pe aceştia, pentru a da publicităţii, nu interesează şi publicul. După câte ne-am dat seama, liderul PDL este de părere că publicul este interesat de pălăvrăgeala de tip propagandă pro-PDL şi de vorbele goale privind programe grandioase, despre care nu se ştie când vor fi puse în practică şi pe ce bani.
Atenţionat că dacă întrerupe conferinţele de presă, dintr-un orgoliu personal, afectează pe partea de imagine întreaga organizaţie locală PDL, Eugen Bădălan a declarat că, în opinia sa, presa nu face niciun fel de imagine filialei sale, pentru că oricum, nu se scrie despre ce zice el - oare de ce? - şi că, dacă vrea să-şi facă imagine în presă "merge la patronii de ziare cu bani, plăteşte şi apare ce vrea el". El a adăugat că, în opinia sa, există presa centrală şi "verzele locale". Întrebat dacă prin termenul "verze" se referă la presa locală, fruntaşul PDL-ist a declarat că se referă la un anumit ziar.
Precizăm că de luni de zile, conferinţele de presă ale PDL, câte două, săptămânal - care ţin fie 15 minute, când nu e Bădălan, fie o oră, când acesta citeşte numeroasele pagini pregătite cu generalităţi sforăitoare - abundă în subiecte generale, laudative la adresa PDL şi a lui Traian Băsescu şi mai nou, se face repetitiv şi aproape obsedant, apologia impozitului forfetar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro