Mergi la conţinutul principal

În prag de Crăciun, jandarmii ies “la atac”

în ultima săptămână, forţele de ordine au depistat mai mulţi indivizi certaţi cu legea, deţinători de substanţe etnobotanice, ţigări de contrabandă şi unelte de pescuit • un bărbat a fost prins cu o bâtă de baseball în autoturismul BMW aflat în apropierea liceului din Ianca

 

Înainte de sărbători, lucrătorii din cadrul Jandarmeriei Brăila sunt în acţiune pe raza municipiului şi judeţului, tocmai pentru a-i prinde pe indiviizi certaţi cu legea  şi a le asigura brăilenilor zile liniştite de Crăciun şi Revelion. Numai în ultima săptămână, în plasa jandarmilor au picat mai multe persoane care deţineau  etnobotanice, ţigări de contrabandă sau unelte de pescuit. În zona liceului din Ianca un tânăr oprise autoturismul în care avea o armă albă. Toţi cei depistaţi de jandarmi au acum de dat explicaţii.

Duminică, 16 decembrie, în jurul orei 09.00, o patrulă de jandarmi a depistat, la intersecţia străzii Păcii cu str. Theodor Aman din Brăila, un bărbat care deţinea şi oferea spre vânzare mai multe pachete de ţigări fără marcaje fiscale. Persoana a fost legitimată şi s-a stabilit că este vorba despre brăileanul N.A., în urma controlului asupra acestuia fiind găsite 20 pachete ţigări marca “Ashima”.  În cauză s-a întocmit actul de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “contrabandă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, completată de prevederile OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Persoana depistată în flagrant a fost predată lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor.

Ziua de 13 decembrie a fost cu ghinion pentru un şofer care îşi petrecea timpul prin Ianca. La ora 10.00, patrula de intervenţie aflată în serviciu pe raza oraşului a depistat o persoană de sex masculin care deţinea fără drept în interiorul autoturismului marca BMW, parcat la aproximativ 3 metri faţă de intrarea principală în curtea liceului “Nicolae Oncescu” din Ianca, o bâtă de baseball.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, faptă prevăzută  de art.327 din Codul Penal. Documentele şi mijloacele materiale de probă au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Ianca.

 

Deţinător de etnobotanice

În ziua de 11 decembrie, jandarmii au dat planurile peste cap altor trei persoane. La data respectivă, în jurul orei 00.45, o patrulă de jandarmi aflată în executarea misiunii de asigurare a ordinii publice în municipiul Brăila s-a sesizat din oficiu despre faptul că, la vederea echipajului de jandarmi, doi tineri au încercat să fugă. Cele două persoane au intrat în scara unui bloc, situat pe str. Apollo. “Lucrătorii jandarmi au interceptat persoanele în cauză iar în urma controlului corporal asupra uneia dintre persoane a fost găsită, într-un pliculeţ transparent, o cantitate de substanţă vegetală şi o foiţă de hârtie de tipul celor folosite la confecţionarea ţigaretelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila. În cauză s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvărşirii infracţiunii “privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare”. Tinerii depistaţi au ajuns la Poliţie.

Tot în ziua de 11 decembrie, în jurul orei 15.00, jandarmii aflaţi în misiune pe raza comunei Movila Miresii au depistat în localitatea Urleasca pe DN 2B, pe podul rutier, un bărbat care avea în portbagajul autoturismului proprietate personală o unealtă de pescuit tip prostovol confecţionat din fir textil, cu diametrul de 2 m şi ochiul plasei de 1x1 cm. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura - “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”. Actele întocmite de jandarmi au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Transporturi Navale Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro