Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În practică, la bibliotecă

Timp de două săptămâni, 18 tineri descoperă o parte din tainele meseriei de bibliotecar şi vor parcurge fluxul cărţilor, de la achiziţionarea acestora şi până la momentul în care ajung la raft, la dispoziţia utilizatorilor, dar şi fluxul utilizatorilor, din momentul înscrierii şi până la serviciile de care beneficiază. Adolescenţii sunt elevi ai Colegiului Economic "Ion Ghica" Brăila, la specializarea Administraţie publică, şi în fiecare semestru trebuie să pună în practică cunoştinţele teoretice acumulate în şcoală. 

Pentru început, elevii practicanţi de la Colegiul Economic au fost familiarizaţi cu secţiile şi serviciile Bibliotecii Judeţene, dar pe parcursul stagiului de practică aceştia vor asimila noţiuni teoretice din domeniul biroticii şi secretariatului şi vor participa la diverse activităţi practice.
Totodată, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" le oferă acestora posibilitatea de a vedea şi de a experimenta ce presupune munca de secretariat, traseul pe care îl urmează un document de la primire până la arhivarea acestuia. În plus, vor observa şi învăţa ce presupune recuperarea unor documente şi arhivarea electronică, având ocazia să interacţioneaze cu utilizatorii bibliotecii, totul sub atenta îndrumare a bibliotecarilor.

 
Categorie articol: 

Comentarii