Mergi la conţinutul principal

În plină pandemie, au murit mai puțini brăileni decât în anii precedenți

* o spun statisticile oficiale * totodată, în perioada martie-aprilie 2020, s-au înregistrat 324 de nou-născuți în județul Brăila, față de 297 în aceeași perioadă a anului trecut

 

 

În ciuda previziunilor sumbre și a statisticilor care ne dau fiori, în lunile de pandemie brăilenii au stat mult mai bine decât în anii trecuți, în ceea ce privește mișcarea naturală a populației.

Astfel, potrivit datelor provizorii furnizate de Direcția Regională de Statistică Brăila (DRS), în lunile martie și aprilie 2020, în municipiul și județul Brăila s-au născut 324 de bebeluși vii, față de 297 în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, dacă în lunile martie-aprilie 2018 s-au înregistrat 874 de decese la nivelul județului (și 844 în anul 2019), în plină pandemie de coronavirus, adică în martie-aprilie 2020, au trecut la cele veșnice 810 brăileni. E mult, dar oricum mai bine decât în anii precedenți.

Așa stând lucrurile, se poate afirma cu certitudine că, într-adevăr, Brăila a fost ferită de molime și că, slavă Domnului, în plină pandemie, 324 de mămici și-au strâns în brațe pruncii sănătoși, fără a fi nevoite să treacă prin drame de genul celor petrecute la maternitatea din Timișoara, spre exemplu. Dat fiind faptul că, în perioada martie-aprilie 2020, la Brăila, s-au înregistrat mai puține decese decât în anii precedenți, zvonurile cum că ar fi fost persoane decedate de coronavirus neînregistrate de autorități se dovedesc a fi pure speculații. Statisticile sunt cât se poate de grăitoare.  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro