Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În plină criză, angajări la Braiconf

* este vorba despre 200 de locuri de muncă * pentru asta compania a trimis un memoriu minștrilor Muncii și Economiei * astfel, compania brăileană solicită ca prevederile OUG 30/2020, care reglementează șomajul tehnic pe perioada stării de urgență, să fie modificate în așa fel încât să răspundă cerințelor firmelor care nu își suspendă activitatea * Braiconf și-a reprofilat o parte din liniile de producție pentru a fabrica măști de protecție

Fabrica de confecții Braiconf Brăila nu numai că nu și-a închis activitatea în această perioadă, ci chiar intenționează să mai angajeze 200 de oameni pentru a face față volumului de lucru. După cum v-am mai informat, Braiconf și-a reprofilat o parte din liniile de producție pentru a fabrica măști de protecție reutilizabile. Totuși, se pare că planurile companiei sunt încurcate de  OUG nr. 30/2020 adoptată de Guvernul Orban, care stipulează condițiile acordării șomajului tehnic în această perioadă. Concret, într-un memoriu adresat ministrului Economiei, Virgil Popescu și ministrului Muncii, Violeta Alexandru, Braiconf arată că prevederile privind șomajul tehnic sunt necesare în contextul actual însă prevederile OUG 30/2020 trebuie adaptate la situația concretă de pe piața muncii de acum pentru a nu provoca alte probleme unor companii.

 Braiconf, citată de site-ul Newsonline, indică faptul că societățile vecine din același sector de activitate care au trimis oamenii acasă în șomaj tehnic plătit de stat nu vor să permită altor companii să se folosească de personalul lor din teama de a nu pierde forța de muncă dar nici nu vor să redeschidă activitatea și să preia comenzi chiar de la Braiconf.

Acest lucru, conform companiei brăilene, generează cel putin pierdere triplă statului cauzată de plata șomajului tehnic, neîncasarea taxelor generate de la o companie care și-ar redeschide activitatea, precum și o producție internă mai mică de necesarul actual de măști, combinezoane și halate.

”De aceea credem că se impune îmbunătățirea OUG 30/2020 cu măsuri pentru sprijinirea pieței muncii în legătură cu acele companii care au capacitatea de a continua producția pentru a se asigura că acestea nu sunt afectate de măsurile guvernamentale prin adoptarea unor măsuri eficiente prin care personalul din șomaj tehnic să poată fi redistribuit temporar către companiile și unitățile care sunt în măsură a produce în perioada stării de urgență, sau alte măsuri similare de stimulare a pieței muncii pentru a se asigura forță de muncă necesară, eventual prin implicarea directă a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă sau a altor instituții cu atribuții în acest sens”, scrie Braiconf în Memoriul trimis celor doi miniștri.

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii