Mergi la conţinutul principal

În perioada Sfintelor Paști, Biserica a împărțit ajutoare de aproape 300.000 de lei

 

* peste 11.000 de persoane au beneficiat de sprijin din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos în perioada 16-30 aprilie 2020 * preoții și voluntarii parohiilor au vizitat sute de familii nevoiașe, bătrâni, bolnavi și persoane aflate în carantină, cărora le-au împărțit pachete cu alimente * sute de nevoiași au primit hrană caldă la cantinele sociale parohiale

 

 

Milostenie creștină în perioada Sărbătorilor Pascale, cu implicarea a sute de parohii, la îndemnul și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, numai în perioada 16-27 aprilie 2020, ajutorul concret oferit prin protoierii și parohii, prin efortul neprecupețit al preoților, voluntarilor și al donatorilor, a fost de 240.649 lei, cu un număr record de peste 11.000 de beneficiari din județele Brăila și Galați. Mai mult, până la data de 30 aprilie 2020, cantinele sociale au oferit mese calde și ajutoare în valoare de peste 50.700 lei, cu un număr de 853 de beneficiari.

Numai în ziua de Paști, Cantina „Nașterea Domnului” din Brăila a oferit o masă de prânz pentru 200 de persoane - oameni fără adăpost, bătrâni de la azil, persoane aflate în carantină. Concomitent, alte șase cantine parohiale din Brăila („Sf. Antonie cel Mare”, „Sf. Cuv. Ioan Casian”, „Sf. Filofteia”, „Nașterea Maicii Domnului”, „Sf. Vasile cel Mare” și „Sf. Cuv. Parascheva”) au pregătit hrană caldă pentru alte 300 de persoane.   

Demn de amintit este faptul că, la Înviere, Centrul Eparhial a oferit daruri pascale pentru 3.000 de persoane (cadre medicale, polițiști și jandarmi aflați la datorie în noaptea de Paști) în valoare de 50.000 lei. La aceste ajutoare se adaugă darurile oferite de parohiile şi mănăstirile din Eparhia Dunării de Jos care nu au centre sociale (cantine) dar care desfăşoară o constantă activitate social-filantropică. Zeci și sute de familii sărace, spitale, azile de bătrâni și centre de carantină au primit, în preajma Sfintelor Paști, alimente neperisabile, produse igienico-sanitare şi materiale de protecţie.

Sute de voluntari din Brăila, împreună cu preoții slujitori, au distribuit Sfânta Lumină de Paști la casele credincioșilor. Deși brăilenii nu au putut merge la biserică în noaptea de Înviere, numărul celor care au primit lumină a fost chiar mai mare decât în anii precedenți. Totodată, în Săptămâna Luminată, 20.000 de brăileni - inclusiv cadre medicale aflate la datorie și bolnavi internați în spital - au primit tot atâtea sticle cu agheazmă la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Fapte bune au fost făcute și de Paștele Blajinilor.

„Ofrandele aduse de credincioşi şi binecuvântate de către preoţi la Paştele Blajinilor au fost oferite bătrânilor bolnavi, nedeplasabili, singuri, precum şi familiilor cu mulţi copii, care au primit pachete cu cozonac, ouă roșii, dulciuri, alimente şi îmbrăcăminte. Mesajele pastorale ale ierarhului Dunării de Jos, transmise în această perioadă către slujitorii din tot cuprinsul Eparhiei, au avut un ecou deosebit în sufletele oamenilor”, a precizat părintele Rareș Bucur.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro