Mergi la conţinutul principal

În perioada sărbătorilor, poliţiştii vor fi prezenţi în "Promenada Mall"

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii se vor afla printre cetăţeni pentru a-i învăţa cum să se ferească de infractorii care profită de aglomeraţia din magazine şi de neatenţia celor aflaţi la cumpărături. Timp de 6 zile, oamenii legii desfăşoară o serie de activităţi preventive, într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraş, respectiv "Promenada Mall". Începând cu data de 22 decembrie, în intervalul orar 14.00 - 18.00, aici funcţionează un punct de informare a cetăţenilor, unde sunt prezenţi un reprezentant al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi un poliţist de proximitate. "Scopul activităţilor este de a informa şi a educa populaţia cu privire la posibilitatea producerii unor fapte antisociale pe fondul agitaţiei şi aglomeraţiei specifice acestei perioade. Astfel, poliţiştii pun la dispoziţia celor aflaţi la cumpărături o serie de materiale informative cu privire la ce trebuie să facă pentru a preveni furturile din locuinţe, din portofele sau poşete, furturile din autoturisme, etc", a precizat agent Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În incinta hypermarketului, cu sprijinul "Carrefour Brăila", cetăţenii au posibilitatea să discute în mod direct cu poliţiştii. Pentru a nu deveni victime ale tâlhăriilor, oamenii sunt sfătuiţi să nu îşi ţină la vedere obiectele de valoare sau bijuteriile, să păstreze portofelul într-un buzunar interior, să nu deţină sume mari de bani asupra lor sau să le afişeze la vedere în momentul efectuării unor plăţi. Totodată, poliţiştii le recomandă brăilenilor să evite deplasările prin locuri izolate, iar în situaţia în care o persoană devine victima unui furt sau a altor infracţiuni, să solicite sprijinul celor din jur şi să alerteze de urgenţă Poliţia. Pentru a nu se trezi cu invitaţi nepoftiţi în casă cât timp sunt plecaţi în vacanţă, cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi asigure locuinţele şi să nu ofere date referitoare la plecările programate de sărbători. De asemenea, şoferii au primit sfaturi pentru evitarea accidentelor rutiere, precum şi câte un "Ghid de buna purtare în caz că şi-au lovit maşina". Activitatea de prevenire continuă şi astăzi, precum şi în perioada 28-30 decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro