Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În minivacanţa de Rusalii poliţiştii au dat amenzi la greu

poliţiştii brăileni au acţionat intens, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă • oamenii legii au dat o raită prin pieţe şi prin cafe-baruri, însă nici şoferii aflaţi în trafic nu au trecut neobservaţi • s-au dat amenzi de aproape 70.000 lei

 

Aproape 300 de persoane au fost legitimate şi 200 de autoturisme au fost oprite din drum, în timpul raziei de amploare din munivacanţa de Rusalii. Amenzile au curs pentru indivizii puşi pe scandal şi şoferii care nu au ţinut cont de lege.

Astfel, în perioada 25– 28 mai, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea ordinii publice. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, echipajele de poliţişti, cu tot cu radare, au împânzit principalele artere de circulaţie.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 29 de societăţi comerciale, legitimate 280 de persoane şi oprite în trafic peste 200 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 23 de şoferi. Poliţiştii au constatat 158 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 69.000 lei.

Dintre amenzile aplicate, 140 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Patru şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere.

În plasa poliţiştilor a picat şi un comerciant care avea maşina plină cu diverse produse, însă fără a avea şi acte. La data de 27 mai, ora 10.50, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat pe şoseaua Râmnicu Sărat pe un brăilean de 58 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism băuturi răcoritoare, bere şi fructe, fără a deţine documente de provenienţă. El a încasat o amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii 12/1990, iar bunurile, în valoare totală de 650 lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi predate unei societăţi de profil.

În curzul zilei de vineri, poliţiştii au verificat şi 9 unităţi de învăţământ, fiind depistaţi 11 elevi care absentau nejustificat de la orele de curs.
Categorie articol: 

Comentarii