Mergi la conţinutul principal

"În lumina Învierii" - Concert de excepție la Teatrul "Maria Filotti"

* evenimentul a fost organizat de Filarmonica "Lyra-George Cavadia" și Consiliul Județean Brăila, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos și Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați

 

Weekend cultural de excepție la Brăila. Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" a găzduit în după amiaza zilei de vineri, 7 mai, Concertul de muzică și poezie religioasă intitulat "În lumina Învierii". Evenimentul a făcut parte din seria manifestărilor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătorilor pascale.

"Evenimentul a fost organizat de Filarmonica "Lyra-George Cavadia" și Consiliul Județean Brăila, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos și Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați. Alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii "Lyra-George Cavadia", pe scena teatrului brăilean au urcat soliștii și Corul mixt al Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați. Conducerea muzicală a fost realizată de maestrul Ioan Golcea, profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică din București și maestrul Eugen-Dan Drăgoi, conferențiar la Facultatea de Arte din Galați și dirijor în cadrul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", ne-a precizat pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În program, au fost cuprinse lucrări muzicale din repertoriul românesc și internațional, lucrări bizantine în aranjamente orchestrale, psalmi și cântări religioase (bisericești), specifice perioadei pascale, dar și momente poetice care au adus în atenția publicului brăilean frumusețea și bogăția culturală, veche de sute de ani, a poporului român.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, sonoritățile deosebite și interpretările abordate cu profesionalism de către artiștii prezenți la concertul desfășurat în Sala Mare a Teatrului "Maria Filotii" din Brăila au adus multă bucurie și înălțare sufletească în rândul oaspeților.

"Publicul brăilean de toate vârstele, între care oameni de cultură, profesori, istorici, preoți, studenți, elevi, iubitori de muzică, de poezie și spiritualitate românească, încântat de această seară cultural-artistică excepțională, a răsplătit artiștii cu îndelungate ropote de aplauze", a spus sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro