Mergi la conţinutul principal

În lipsa expertizei ADN, suspecţii crimei din Gradiştea, tot în libertate!

Curtea de Apel Galaţi a prelungit, zilele trecute, cu încă 30 de zile, măsura cercetării sub control judiciar a celor patru suspecţi de la Gradiştea, acuzaţi că în luna februarie ar fi ucis-o, pentru o sută de lei, pe Marcela Stoian, o femeie din sat, care deţinea un magazin în localitate. Măsura dispusă de Curtea de apel Galaţi vine în contextul în care, în acest caz, materialul probatoriu administrat de anchetatorii brăileni este "slăbuţ" şi nesusţinut de rezultatele examinării bio-ştiinţifice. Probele ADN - urme de sânge, fire de păr de pe scândura cu care a fost lovită victima până la deces, dar şi urmele de piele de sub unghiile femeii, aceasta zgâriind pe unul dintre suspecţi - au fost trimise la Bucureşti la mijlocul lunii mai, la Institutul Mina Minovici, dar, iată, rezultatele n-au fost elaborate nici până acum. "Aşteptăm să vină aceste rezultate din zi în zi, e o chestiune de zile, pentru că a trecut deja mult timp", ne-au spus surse din anchetă. Reamintim că suspecţii Ionuţ, Marcel şi Valentin Ciprian Mocanu şi Radu Baboi au fost puşi în libertate, sub control judiciar, tot de Curtea de Apel Galaţi, din lipsă de probe. La dosar, judecătorul n-a găsit nicio probă directă împotriva celor patru: nici amprente, nici expertiză ADN, ci doar mărturisirile inculpaţilor şi raportul făcut în urma conducerii unui câine criminalist în teren, care s-ar fi oprit la casa suspecţilor.

Dosare penale şi pentru soţul victimei

Astfel, şi de astă dată, Curtea de Apel Galaţi a reiterat măsura cercetării sub control judiciar a celor patru suspecţi de crimă de la Gradiştea. "Totodată, s-a menţinut decizia desfiinţării deciziei-încheiere de şedinţă din data de 23.06.2015 pronunţată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Brăila, privind măsura arestării preventive a inculpaţilor Mocanu Ionuţ, Mocanu Marcel, Baboi Radu şi Mocanu Valentin Ciprian. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să nu se apropie de casa victimei Marcela Stoian, de firma pe care aceasta o avea în localitate, să nu iasă din localitate, să nu participe la manifestări publice", se arată în decizia instanţei de apel.
De menţionat că, până acum, de când aceştia sunt liberi, soţul victimei, Vasile Stoian a dat de mai multe ori buzna în casa inculpaţilor, agresându-le rudele şi distrugându-le bunurile din curte sau geamurile. "A intrat peste ei şi cu ranga, şi cu cuţitul, şi cu maşina să-i omoare, ultima dată l-a înjunghiat pe fratele unuia dintre suspecţi. Are şi el două dosare penale, pentru lovire şi distrugere", ne-a declarat Petrică Andrei, primarul din Gradiştea.
De ultimă oră, avertizat de poliţişti şi de localnici că faptele lui se pedepsesc cu închisoarea, Vasile Stoian a plecat de acasă. Se pare că este internat într-un spital de specialitate, pentru a-şi trata tulburările depresive care l-au condus spre gesturi necugetate. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro