Mergi la conţinutul principal

În Germania, vremea nu ţine cu muzica

Autorităţile locale din oraşul Mending, vestul landului Rhineland-Palatinate, au hotărât să anuleze festivalul de muzică care se desfăşura în zonă după ce mai mult de 80 de persoane au fost rănite în urma unor fulgere, au anunţat duminică organizatorii festivalului. Fanii au fost trimişi acasă de autorităţile din Mending care au retras astfel permisul de acces la festivalul „Rock am Ring" în urma emiterii unei prognoze meteo care avertizează asupra producerii mai multor furtuni în zona respectivă în perioada imediat următoare. Festivalul, care a atras în zonă peste 90.000 de vizitatori, fusese reluat pentru câteva ore sâmbătă seară când pe scenă a urcat trupa rock „Red Hot Chili Peppers".
Nord-estul Franţei şi sudul Germaniei s-au aflat, duminică şi luni sub avertizare meteo de vreme severă. Noul val de intemperii vine la scurt timp după inundaţiile care au lovit Bavaria, la începutul săptămânii trecute.
În Bavaria, patru persoane au fost rănite după ce fulgerele au lovit locuinţele acestora. Ploile torenţiale şi furtunile severe din nordul landului Bavariei au determinat declararea duminică a stării de urgenţă în districtul Weilheim-Schongau, pe fondul eforturilor autorităţilor de a face faţă inundaţiilor în comunităţile din zonă. Serviciile de urgenţă au indicat că au fost primite apeluri de ajutor aproape în fiecare minut pe parcursul nopţii. În vestul oraşului Bonn autorităţile au constituit o echipă pentru situaţii de criză după ce precipitaţiile puternice au făcut ca râurile să iasă din albiile lor inundând mai multe subsoluri de locuinţe şi parţial străzile din oraş. Recentele inundaţii din sudul Germaniei s-au soldat cu şapte victime şi au cauzat distrugeri materiale de sute de milioane de euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro