Mergi la conţinutul principal

În faţa instanţei, pentru că a şofat fără permis

brăileanul Marcel D., de 46 de ani, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere • acestuia îi fusese suspendat permisul la Bacău, dar s-a gândit că poate conduce la Brăila

 

Un brăilean s-a aventurat să urce la volanul maşinii şi să facă o plimbare, chiar dacă era certat cu legea, în sensul că avea suspendat dreptul de a conduce. Asta l-a trimis în faţa instanţei de judecată.

Potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, la data de 15 noiembrie 2015, ora 16.24, inculpatul Marcel D. a fost depistat de organele de poliţie din cadrul IPJ Bacău, conducând autoturismul înregistrat în Brăila, pe o stradă din localitatea Bogdan-Vodă, cu viteza de 110 km/h. Şoferul a depăşit cu 60 km viteza legală iar poliţiştii i-au spus “Stop”.

Cu ocazia constatării, inculpatul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a ridicat permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Şoferului i-a fost însă eliberată o dovadă a ridicării permisului, cu drept de circulaţie de 15 zile, începând de la data de 15 noiembrie 2015 şi până la data de 30 noiembrie 2015.

Totuşi, la data de 25 februarie 2016, în condiţiile în care ştia că are încă permisul suspendat, întrucât nu expiraseră cele 90 de zile, inculpatul Marcel D. s-a urcat la volanul autotursimului Ford Focus şi l-a condus pe raza municipiului Brăila. La intersecţia străzilor 1 Decembrie cu Transilvaniei, şoferul a fost observat de un echipaj de poliţie. Întrucât se deplasa cu viteză redusă, şoferul a fost oprit pentru control, ocazie cu care inculpatul a prezentat dovada înlocuitoare a permisului, care nu mai era însă valabilă.

În faţa poliţiştilor, inculpatul a recunoscut faptul că ştia că are permisul suspendat şi că mai erau 3 zile până i se ridica măsura suspendării. El a invocat că fusese contactat de mama sa, care i-a spus că nu se simte bine şi atunci a decis să ia maşina pentru a ajunge la ea.

Acum, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-a trimis în judecată pe conducătorul auto.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro