Mergi la conţinutul principal

În faţa instanţei după ce şi-a înjunghiat soţul

dosarul în care inculpata Corina Botoacă, din comuna Gradiştea, este acuzată de tentativă de omor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, la jumătatea acestei luni • procesul nu a început încă, asta pentru că în cauză au fost invocate unele excepţii şi judecătorii trebuie să decidă • la sfârşitul săptămânii trecute, instanţa a prelungit măsura arestării faţă de femeia care a înfipt cuţitul în burta concubinului de 43 de ani

 

Inculpata Corina Botoacă, din comuna Gradiştea, acuzată că a fost la un pas de a-şi ucide concubinul, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Dosarul în care femeia de 50 de ani este judecată pentru infracţiunea de tentativă de omor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, la jumătatea acestei luni. Procesul va începe după ce judecătorii vor da verdictul cu privire la excepţiile invocate în cauză, urmând să se stabilească legalitatea probelor din dosar şi a rechizitoriului procurorului. Oricum, inculpata Corina Botoacă a mai primit o lună de arest. La şedinţa din data de 18 ianuarie, instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpată şi a menţinut în continuare această măsură preventivă. Corina Botoacă poate formula contestaţie împotriva măsurii dispuse de prima instanţă.

Atacul violent a fost comis în toamna anului trecut, pe fondul consumului de alcool. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 23 spre 24 septembrie, în jurul orei 23.00, inculpata Botoacă i-a aplicat o lovitură de cuţit partenerului său de viaţă, provocându-i o «plagă înjunghiată penetrantă subombilicală, abdominală, cu evisceraţie, plăgi multiple ale mezenterului (membrană care leagă intestinul subţire de peretele posterior al abdomenului - n.r.), hemiperitoneu (acumularea de lichid în abdomen - n.r.) şi peritonită». Leziunile suferite necesitau îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 25-30 de zile, în caz de evoluţie favorabilă, şi i-au pus viaţa în primejdie bărbatului. Femeia a fost reţinută pe ordonanţă, apoi instanţa a dispus arestarea preventivă.

După cum au stabilit anchetatorii, cei doi concubini au băut peste măsură, până la miez de noapte, iar apoi a izbucnit cearta între ei. Nervoasă la culme, femeia de 50 de ani, Corina Botoacă, a pus mâna pe un cuţit şi şi-a înjunghiat concubinul de 43 de ani, pentru a-i da o lecţie. Chiar agresoarea a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat ce a făcut. “Imediat, persoana vătămată a început să sângereze şi s-a întins pe jos în camera în care se consumase agresiunea, apăsând plaga, iar inculpata a anunţat organele de poliţie”, a arătat procurorul de caz.

Bărbatul a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijirii medicale. Potrivit procurorului de caz, lovirea bărbatului s-a produs pe fondul consumului de alcool, deşi conflictul a fost unul minor. Inculpata a săvârşit fapta din motive neîntemeiate, ea presupunând că va fi atacată, deşi bărbatul nu a comis vreun gest, a arătat procurorul în faţa instanţei atunci când a cerut arestarea. Audiată fiind, inculpata a recunoscut săvârşirea faptei, cu precizarea că a fost convinsă că urma să fie atacată de persoana vătămată. De altfel, după cum au stabilit anchetatorii, de-a lungul timpului inculpata a fost cea care şi-a mai agresat concubinul. Femeia a ajuns în spatele gratiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro