Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În Brăila nu s-au găsit castraveţi contaminaţi cu E-coli

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila dă asigurări că, pe plan local, nu există la vânzare castraveţi contaminaţi cu bacteria E-coli, în genul celor care au provocat mai multe decese în Germania. "În urma notificărilor transmise prin sistemul rapid de alertă de către Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor cu privire la contaminarea castraveţilor cu Escherichia coli enterohemoragica din Germania, s-au intesificat controalele în pieţele agroalimentare, în depozite, supermarketuri, hipermarketuri şi unităţi de vânzare cu amănuntul. S-a constatat că produsele alimentare - castraveţi - comercializate în municipiul Brăila au provenienţă autohtonă, fiind însoţite de documente care le atestă calitatea - declaraţii de conformitate şi buletine de analiză -, fiind sigure pentru consum", se arată într-un comunicat de presă semnat de Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila.

Inspectorii veterinari au verificat 155 de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în pieţele agroalimentare, trei depozite de legume-fructe, zece supermarketuri/hipermarketuri şi 32 unităţi de vânzare cu amănuntul. Pe lângă provenienţa castraveţilor, controalele au vizat şi modul de respectare a procedurilor şi regulilor de igienă de către operatorii din industria alimentară care procesează şi comercializează legume proaspete: catering-uri, restaurante, cantine.

DSVSA reaminteşte brăilenilor că pentru a preveni contaminarea cu E-coli sau alte bacterii trebuie să respecte regulile de igienă personală, ce includ spălarea temeinică pe mâini, spălarea ustensilelor de bucătărie, spălarea sub jet de apă a fructelor şi legumelor proaspete.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii