Mergi la conţinutul principal

În Brăila nu este permisă activitatea în baruri şi totuşi acestea funcţionează

în week-end, mai multe persoane s-au adunat la un pahar de vorbă în baruri din municipiu, asta deşi localurile ar fi trebuit să fie închise • poliţiştii au depistat trei societăţi care nu respectau prevederile hotărârii comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă care spune clar că nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci • patronii au primit amenzi în valoare totală de 25.000 de lei

 

În vreme de pandemie, măcar băutură să fie! Aşa au gândit patronii unor baruri din municipiu care şi-au deschis uşile pentru a aduna clienţi, deşi la Brăila nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. Numai că, printre clienţii din incinta a trei baruri din municipiu au fost şi poliţiştii. Nu au venit să bea ceva, ci să dea amenzi celor care nu respectă legea.

Astfel, în seara de 18 septembrie, în urma activităţilor de verificare desfăşurate, poliţiştii au depistat trei societăţi comerciale, de pe raza municipiului, care nu respectau prevederile art. 6 din H.C.J.S.U (hotărâre a comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă)  nr. 39/2020, respectiv, „în judeţul Brăila nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci”. Cu această ocazie, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.000 de lei la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Controale de amploare s-au desfăşurat în perioada 18 - 20 septembrie, când poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii de control au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, taxiuri şi în mijloacele de transport pentru angajaţii unor firme. Principalul obiectiv a fost siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Au fost verificate 263 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele şi târgurile.

 

Aproape 500 de vehicule oprite pentru control

 

De asemenea, au fost controlate 470 de vehicule, dintre care 181 de mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la locul de muncă. Au fost testaţi 21 de şoferi.

Totodată, au fost constatate 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 85 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 47 de sancţiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice;

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Au fost depistate 13 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare totală de 2.500 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro