Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În august, vor demara licitaţiile pentru reabilitarea Casei "Goangă" şi a Căminului de Bătrâni din Chercea

Primăria a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului proiectele privind reabilitarea Casei "Petre Ştefănescu Goangă" şi a Căminului de Bătrâni din Chercea. Anunţul a fost făcut ieri, de primarul Aurel Simionescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul-şef a declarat că licitaţiile publice pentru pachetul de lucrări privind reabilitarea celor două obiective vor demara pe 15 august.
De asemenea, Simionescu a explicat că, dată fiind valoarea lucrărilor - 20 miliarde lei vechi pe fiecare proiect în parte -, firmele brăilene de construcţii nu ar trebui să întâmpine dificultăţi financiare în a se angaja în procesul de reabilitare a celor două clădiri.
"Am depus încă două proiecte la Ministerul Dezvoltării. Sunt proiectele legate de Casa «Goangă» şi de Căminul de Bătrâni din Chercea. Probabil că undeva în 15 august vom demara procedurile de licitaţie. Spun asta pentru că sunt lucrări de mai mică anvergură, ca şi sume, sunt lucrări în jurul a 20 de miliarde de lei vechi, fiecare în parte, şi atunci şi firmele brăilene care au posibilitatea, au capacitatea financiară, se pot angaja într-o astfel de lucrare, singure sau împreună, pentru că nu mai sunt lucrări de sute de miliarde ca să le ceară o cifră de afaceri foarte mare, pe care ele nu o au. Dacă Casa «Goangă» are, mă rog, o problematică mai sensibilă, pentru că este în centrul istoric şi va trebui refăcută pe forma pe care o avem, cealaltă este o clădire obişnuită. Eu cred că firmele noastre se pot angaja la astfel de lucrări şi pot să le ducă la bun sfârşit", a declarat primarul.
Categorie articol: 

Comentarii