Mergi la conţinutul principal

În 2013, mai puţini morţi în accidente rutiere

Aproape 100 de persoane au ajuns pe patul de spital şi peste 20 şi-au pierdut viaţa în urma tragediilor rutiere înregistrate în 2013. 

În primele 11 luni ale anului trecut, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 101 de accidente grave, soldate cu 96 răniţi grav, 58 răniţi uşor şi 22 persoane care nu au supravieţuit. "Activităţile de prevenire desfăşurate de poliţişti pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ au dus la scăderea tuturor indicatorilor analizaţi, ţinând cont că în anul 2012, în aceeaşi perioadă, a avut loc un număr de 118 accidente rutiere grave, soldate cu 118 persoane rănite grav, 63 rănite uşor şi 35 decedate", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Din totalul accidentelor, cele mai multe, respectiv 68, au fost în judeţ şi s-au soldat cu 65 accidentaţi grav şi 19 morţi. Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară, depăşirea neregulamentară şi viteza neadaptată la condiţiile de drum. Conducătorii vehiculelor care au cauzat accidentele au fost 81 brăileni şi 19 aflaţi în tranzit (63 amatori, 17 profesionişti, opt biciclişti, şapte căruţaşi, doi şoferi fără permis şi trei mopedişti). Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs duminica, vinerea şi sâmbăta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro