Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Înşelăciune cu file CEC fără acoperire

Administratorul unei societăţi comerciale brăilene a ajuns pe mâna anchetatorilor după ce a ţepuit mai multe firme din ţară, cărora le-a provocat un prejudiciu în valoare totală de 312.715 lei. Mircea Chihaia, în vârstă de 61 de ani, a achiziţionat mărfuri de la societăţile respective, iar pentru plata acestora a emis file CEC fără acoperire. Individul, care a mai avut de-a face cu legea, a fost cercetat şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă calificată şi continuată şi fals în declaraţii.
Astfel, în perioada februarie-aprilie 2007, Mircea Chihaia, în calitate de administrator al SC Glaxo Serv SRL Brăila, a achiziţionat marfă de la 9 societăţi comerciale situate pe raza mai multor judeţe din ţară. Deşi ştia că se află în interdicţie bancară, inculpatul a emis 21 de file CEC fără a avea disponibil în cont, precum şi o filă CEC retrasă din circulaţie. De exemplu, la începutul lunii martie 2007, inculpatul a luat legătura telefonic cu o societate din Timişoara şi a solicitat achiziţionarea unei cantităţi de 400 de popi metalici şi 540 mp schelă. După ce a primit marfa, inculpatul a emis două file CEC în valoare totală de 61.744 lei, acestea fiind refuzate la plată. Ulterior, brăileanul a contactat o societate din Focşani şi a comandat mase plastice, stabilind ca plata să se facă în termen de 30 de zile. După ce a livrat marfa, reprezentatul societăţii din Focşani a primit o filă CEC pentru suma de 5.620 lei, care a fost, de asemenea, refuzată la plată. În aceeaşi lună, Mircea Chihaia a luat legătura cu o societate din Oneşti, arătându-se interesat de achiziţionarea unei mari cantităţi de sodă caustică, hipoclorit de sodiu şi clorură de var. Pentru plata produselor a fost emisă o filă CEC pentru suma de 33.224 lei. Inculpatul şi-a continuat activitatea infracţională, solicitând achiziţionarea de produse şi de la alte societăţi din Bucureşti, Bihor, etc., reprezentanţii acestora fiind nevoiţi să facă plângere împotriva administratorului ţepar, în speranţa că îşi vor recupera banii.
Aşa cum rezultă din fişa de cazier judiciar, inculpatul a suferit numeroase condamnări pentru fapte de înşelăciune, fiind recidivist. Mai mult, una din condiţiile prevăzute de lege pentru ca o persoană să obţină calitatea de administrator la o societate comercială constă în lipsa unor condamnări pentru infracţiuni de înşelăciune. Cu toate acestea, Mircea Chihaia a declarat în faţa notarului că nu are antecedente penale şi că îndeplineşte condiţiile legale pentru deţinerea şi exercitarea calităţii de unic asociat al SC Glaxo Serv SRL Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii