Mergi la conţinutul principal

Împuşcături la Copenhaga: trei morţi şi şase răniţi

Două atacuri au avut loc în acest sfârşit de săptămână la Copenhaga. Primul a avut loc la un centru cultural unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare, la care participau controversatul caricaturist suedez Lars Vilks şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray. O persoană a fost ucisă în acest prim atac, iar trei poliţişti au fost răniţi.
Pe parcursul nopţii, către ora locală 1.00 (2.00, ora României), un bărbat, membru al comunităţii evreieşti, a fost împuşcat mortal, în apropierea unei sinagogi. Doi poliţişti au fost răniţi, unul în picior şi celălalt la braţ.
Ieri dimineaţă, puţin după ora locală 5, poliţia daneză a împuşcat mortal un bărbat considerat suspect. Cel ucis pare să fi acţionat singur în toate cazurile. El a fost împuşcat în apropiere de staţia Nørrebro unde poliţia ţinea sub supraveghere o adresă, aşteptând ca locuitorul să se întoarcă. Atunci când s-a apropiat, el a observat ofiţerii de poliţie, a scos o armă şi a deschis focul. Ofiţerii au răspuns tirului şi l-au ucis, unul dintre ei fiind rănit.
Bilanţul incidentelor armate de la Copenhaga se ridică astfel la trei morţi şi şase răniţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro