Mergi la conţinutul principal

Împotmoliţi în intersecţii

* zăpada dată cu lama de-a lungul străzilor a fost lăsată în straturi mari în mai multe intersecţii, fapt ce le-a provocat mari probleme şoferilor * în judeţ, mai sunt cinci drumuri judeţene blocate * pe drumurile naţionale se circulă cu greutate, dar dincolo de limita de judeţ mai există blocaje * o şalupă a Poliţiei de Frontieră a plecat la Titcov, în Insula Mare, după o gravidă

Ninsoarea s-a mai domolit, iar pe străzile principale din Brăila se circulă puţin mai bine decât ieri, dar există încă pericol de derapaje sau blocare în zăpadă. Asta pentru că, deşi au patrulat pe timpul nopţii, utilajele cu lamă au împins zăpada de-a lungul arterelor importante, fără a elibera, însă, intersecţiile cu străzile secundare. Aşa se face că în intersecţiile respective s-au adunat straturi generoase de zăpadă afânată, din care maşinile reuşesc cu greu să iasă, dacă nu au tracţiune integrală sau măcar lanţuri pe roţi. Şos. Râmnicu Sărat, colţ cu Str. Transilvania, Str. 1 Decembrie 1918, colţ cu Str. Ştefan cel Mare sau Str. Unirii sunt doar câteva locuri periculoase pentru maşini. La intersecţia Unirii cu 1 Decembrie 1918, de exemplu, şoferul unui autoturism a avut nevoie de ajutorul mai multor trecători, pe care i-a rugat să-i împingă maşina pentru a reuşi să o scoată din stratul gros de omăt.

 

strazi2 În multe intersecţii, stratul de zăpadă încă le dă emoţii şoferilor Pe toate drumurile naţionale se circula, astăzi, la ora 10.00. Probleme mai erau pe DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat, unde încă se lucra la deszăpezire, între localităţile Movila Miresii şi Gradiştea. "Toate drumurile naţionale din judeţul nostru, înspre Focşani, Buzău, Galaţi şi Râmnicu Sărat, precum şi drumul european 584 Brăila - Slobozia, sunt practicabile în acest moment, dar în condiţii de iarnă. Atragem atenţia, totuşi, că pe aceste rute, dincolo de limita de judeţ, sunt încă blocaje. Recomandăm prudenţă şoferilor care vor să iasă din judeţul Brăila pe drumurile respective", ne-a declarat subinspector Jenel Şogor, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.
strazi3 La intersecţia străzii Unirii cu Str. 1 Decembrie 1918 o maşină blocată în omătul afânat a avut nevoie de intervenţia trecătorilor pentru a-şi putea continua drumul În ceea ce priveşte drumurile judeţene, în momentul de faţă mai sunt blocate cinci: DJ 203A Galbenu-Vişani, DJ 203T Vişani-Jirlău, DJ 203 Galbenu-Jirlău, DJ 221 Şuţeşti-Ianca şi DJ 212 Tichileşti-Gropeni.
Probleme mari sunt şi în Insula Mare unde, din cauza drumurilor blocate, o tânără din satul Titcov a avut nevoie de intervenţia unei şalupe a Poliţiei de Frontieră, pentru a o duce la Materniate. Prefectura i-a cerut Poliţiei de Frontieră să trimită un echipaj spre Titcov în jurul orei 4.00. Şalupa plecată după tânăra însărcinată a luat la bord şi două cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă. Până să ajungă salvatorii, tânăra a născut deja, la ora 5.30. În jurul orei 14.00 şalupa Poliţiei de Frontieră este aşteptată să acosteze pe docurile brăilene. Mămica şi pruncul vor fi preluaţi de Ambulanţă şi transportaţi la Maternitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro