Mergi la conţinutul principal

Îmbolnăvirile cu noul coronavirus se menţin sub 1,5/1.000 locuitori în judeţul Brăila

• există însă localităţi unde incidenţa cazurilor de Covid-19 ajunge şi la 5, cum este cazul satului Custura din comuna Racoviţa • în municipiul Brăila, rata de îmbolnăvire este de 1,78 la mia de locuitori • recent, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că în localităţile sau judeţele în care portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia în anumite situaţii, cum ar fi pentru fumat

 

În timp ce alte judeţe se confruntă cu o rată de incidenţă a îmbolnăvirilor de Covid-19 de peste 3/1.000 locuitori, judeţul Brăila se află sub pragul de 1,5/1.000 locuitori. Asta reiese din cea mai recentă statistică postată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila pe site-ul Prefecturii, unde, la data de 26 octombrie 2020, incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 la nivelul judeţului este de 1,33/1.000 locuitori. Cu toate acestea, sunt şi zone unde rata depăşeşte şi pragul de 5, cum este cazul satului Custura din comuna Racoviţa - 5,54 sau a satului Plăşoiu din comuna Vişani - 5,25. O incidenţă crescută se înregistrează şi în satul Vărsătura, comuna Chiscani - 4,94; satul Găvani, comuna Gemenele - 4,5; satul Mircea Vodă din comuna cu acelaşi nume - 4,35 şi satul Stanca din comuna Stăncuţa - 3,45. În aceste localităţi este obligatorie purtarea măştii atât în interior, cât şi în toate spaţiile deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani.

Aşa cum se precizează în hotărârea CJSU nr. 67, o incidenţă mai mare de 1,5/1.000 locuitori se înregistrează şi în următoarele zone: sat Unirea - 2,89, sat Victoria - 2,81, sat Corbu Nou (Măxineni) - 2,35, sat Vultureni (Cireşu) - 1,83, sat Surdila Greci - 1,74, sat Zăvoaia - 1,74 şi sat Cazasu - 1,6. În ceea ce priveşte municipiul Brăila, incidenţa cazurilor de Covid-19 este de 1,78/1.000 locuitori. În localităţile enumerate mai sus, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea localului şi este limitată la intervalul orar 06.00-22.00. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

Mai trebuie spus că în urma  în urma înmulţirii cazurilor de coronavirus, cursurile şcolare s-au suspendat pentru 14 zile în trei şcoli, după cum reiese dintr-o altă hotărâre a CJSU Brăila. Astfel, în scenariul roşu a trecut Şcoala Gimnazială “Mircea Vodă”, Liceul Teoretic “G. Vâslan” Făurei şi Şcoala Gimnazială “Spiru Haret”.

Ieri, în judeţul nostru au fost confirmate 30 de cazuri noi, fără niciun deces. În total, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost 3.345 de cazuri, cu 147 de decese.

 

Reguli noi privind purtarea măştii

Săptămâna aceasta a adus noutăţi în ceea ce priveşte purtarea măştii în spaţii deschise. Mai exact, potrivit Hotărârii nr. 50 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată pe 26 octombrie, în localităţile sau judeţele în care portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro