Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Îl va graţia Ponta pe Voiculescu dacă ar ajunge preşedinte?

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, îi cere premierului Victor Ponta să precizeze dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puţin o întâlnire cu Dan Voiculescu şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia graţierea dacă va fi preşedinte.
"Victor Ponta pozează în ultima perioadă în demnitarul care respectă justiţia, abţinându-se să condamne, aşa cum a mai făcut, arestările baronilor PSD acuzaţi de corupţie sau decizia definitivă a instanţei în cazul aliatului său, Dan Voiculescu. Ponta mimează echidistanţa, încercând de fapt să-i mintă, să-i păcălească pe români şi mai ales pe partenerii occidentali interesaţi să susţină consolidarea statului de drept în România. În stilul său duplicitar, una le promite celor ca Voiculescu, Duicu sau Bunea Stancu, de care depinde sprijinul său mediatic şi electoral, alta îi spune, spre exemplu, vicepreşedintelui american Joe Biden", susţine Scutaru, într-un comunicat remis ieri către mediafax.ro.
El îi cere lui Victor Ponta să precizeze "dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puţin o întâlnire cu Dan Voiculescu şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge preşedinte, în schimbul susţinerii mediatice".

Proiectul privind amnistia şi graţierea trebuie respins definitiv

"De asemenea, îi solicit lui Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD şi lider al coaliţiei de guvernare, să solicite majorităţii, care îl susţine în funcţia de prim-ministru, să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul legii amnistiei şi graţierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie să dovedească la începutul lunii septembrie, când Parlamentul îşi reia activitatea, că nu doseşte legea amnistiei şi graţierii pentru a fi adoptată după alegerile prezidenţiale, ca să-l elibereze pe Dan Voiculescu şi să anuleze practic toate anchetele anti-corupţie aflate în derulare. Ponta trebuie să spună de ce PSD se opune ca legea amnistiei şi graţierii să fie respinsă", scrie Scutaru.
Potrivit acestuia, Victor Ponta trebuie să spună dacă îl va graţia pe Dan Voiculescu în cazul în care va ajunge preşedinte. "Ponta nu s-a sfiit să folosească electoral numele lui Gică Popescu şi a spus public că îl va graţia dacă ajunge la Cotroceni. În cât timp îl veţi graţia, domnule Ponta, şi pe Dan Voiculescu?", se arată în încheierea comunicatului liderului grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.
Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Curtea de Apel a mai decis ca sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco să fie confiscate.
Premierul Ponta afirmă că a luat act de decizia Curţii de Apel în cazul Voiculescu şi că nu comentează sentinţe în cauze penale, adăugând însă că este obligat să facă tot ce îi stă în puteri pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din România să îşi poată desfăşura activitatea.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii