Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Îţi poţi prosti electoratul, dar atât

La cum mint, dezinformează şi manipulează reprezentanţii Puterii PSD-ALDE, este clar că acest lucru le-a intrat atât de mult în caracter încât nu se vor mai vindeca vreodată. Nici nu-şi doresc, dar nici n-ar mai putea. Li s-a imprimat în ADN-ul politic, odată cu mârlănia, slugărnicia, abilitatea de a fura, incompetenţa, incultura, habarnismul, indiferenţa, indolenţa, tupeul, aroganţa.

Dar au făcut din a minţi, din a dezinforma şi manipula o artă. O fac cu atâta dezinvoltură, încât un neiniţiat i-ar putea lua foarte în serios. Au ajuns chiar la acel nivel la care, deşi afară este plin soare, ei să spună, fără să clipească, că în realitate este nor şi plouă şi că cine spune altceva minte cu neruşinare, ba chiar este un duşman al poporului. Iar poporul care nu se uită pe geam, ci doar la televiziunile penalilor, ajunge să-i creadă şi să fie convinşi de „adevărurile” auzite.

În privinţa Justiţiei şi a dorinţei PSD-ALDE de a o îngenunchea, lucrurile sunt clare. În acest caz, dezinformarea şi manipularea au atins cote inimaginabile, cu atât mai mult cu cât au căpătat un caracter oficial prin vocea preşului... pardon, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Nu are rost să mai vorbim despre „dosarul” instrumentat şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi despre josnicia la care s-a ajuns. Evident, electoratul Puterii şi captivii televiziunilor penalilor au putut fi „convinşi” uşor.

Dar să ai pretenţia că poţi folosi aceeaşi tactică şi în privinţa oficialilor Uniunii Europene şi să crezi că-i vei putea prosti şi pe ei cu „legile mai bune pentru Justiţie”, „aţi fost dezinformaţi la Bruxelles” şi cu „afectarea imaginii României de către şefa DNA” denotă, de fapt, ori aroganţă infantilă, ori – mai degrabă - o prostie crasă.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat ieri într-o vizită cât se poate de oficială la Bucureşti, a răspuns cât se poate de clar tuturor aberaţiilor coaliţiei PSD-ALDE: „Sincer, nu (nu am constatat să fi primit informaţii eronate). Vreau să evit orice neînţelegere, de aceea am stabilit că vom avea contacte directe cu toate instituţiile implicate. Suntem foarte bine informaţi, nu vă faceţi griji, putem fi mereu mai bine informaţi. Nu am avut impresia că am fost dezinformaţi”... „Sunt mereu foarte bine informat şi ştiu exact ce se întâmplă aici”. Ceea ce era şi normal, la un asemenea nivel.

Şi, ca să priceapă şi alde Dragnea&Comp - deşi se vor face că nu pricep - Prim-vicepreşedintele CE a ţinut să explice clar cum ar trebui să stea lucrurile în privinţa Justiţiei: „Convingerea mea e că activitatea de a verifica magistraţii trebuie facută de magistraţi. Toţi oamenii greşesc uneori, la fel se întâmplă şi în Justiţie. Dacă sunt oameni care fac greşeli, trebuie verificaţi, dar nu de politicieni sau de oameni din Guvern, ci de sistemul judiciar, ţine de separarea puterilor în stat. Ca principiu, sistemul judiciar trebuie verificat de sistemul judiciar”. Şi este de fapt atât de simplu, atunci când o spune cineva în cunoştinţă de cauză, fără să fie obligat să scape nişte indivizi de răspunderea penală, aşa cum tot încearcă gruparea PSD-ALDE, şi care nu poate fi prostit. Şi nici cumpărat cu măriri de salarii şi pensii.
Categorie articol: 

Comentarii