Mergi la conţinutul principal

«West Clinique» s-a înnoit cu echipamente medicale şi a intrat în contract cu Casa de Sănătate

• în plus, medici noi au decis să se alăture echipei • de la 1 aprilie, pacienţii pot beneficia de consultaţii şi ecografii gratuite pentru medicină internă în baza biletului de trimitere de la medicul de familie • clinica s-a extins cu un centru medical, unde există specializările: medicină de familie, kinetoterapie şi medicină internă 

 

“Avalanşă” de noutăţi de la clinica brăileană “West Clinique”: în ultimele luni, au fost aduse echipamente de ultimă generaţie în mai toate cabinetele, echipa s-a mărit cu patru medici, iar de la 1 aprilie se află în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe partea de medicină internă. Mai mult, clinica s-a extins cu un centru medical unde puteţi beneficia de luni până duminică de servicii medicale în specializările: medicină de familie, kinetoterapie şi medicină internă. Noua locaţie se află pe strada Plevna, colţ cu 1 Decembrie 1918, iar în prezent este în curs de autorizare la Colegiul Medicilor, după care urmează să fie depusă documentaţia la Direcţia de Sănătate Publică Brăila.

De sâmbătă, 1 aprilie, clinica “West Clinique” a intrat în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru medicina internă. Asta înseamnă că pacienţii pot beneficia de servicii medicale gratuite, dar doar în baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Programările se fac la dr. Alexandru Niculescu (medic primar medicină internă şi director medical al clinicii), în limita a 28 de consultaţii pe zi şi 50 de ecografii lunar. Şi cabinetele de medicină de familie din noua locaţie se află în curs de autorizare, după care urmează să intre în contract cu CNAS, astfel ca pacienţii să aibă cât mai multe servicii medicale gratuite în cadrul celei mai moderne clinici private din zona Brăila-Galaţi. Managerul “West Clinique”, Maranda Enciu, nu se opreşte aici ci şi-a propus ca până la finalul anului 2017 să extindă cabinetele de medicină de familie ale clincii şi în alte cartiere din municipiu.

 

Patru doctori noi la «West Clinique»

Echipa “West Clinique” s-a mărit de la începutul acestui an, iar acest lucru este în favoarea pacienţilor, care se pot programa mult mai repede pentru consult şi alte investigaţii medicale. Timpul de aşteptare pentru vizita la un medic cardiolog s-a diminuat considerabil, pentru că dr. Mihaela Badea a decis să se alăture clinicii. Până la finele anului trecut, dr. Lila Martin era singurul cardiolog de la “West Clinique”. Programul la cardiologie este de luni până sâmbătă.

Pe partea de medicină internă, dr. Florentina Şancu a intrat în echipa medicală. O puteţi găsi la centrul medical de pe Plevna, iar dr. Alexandru Niculescu oferă consultaţii în clinică.

Stomatologia funcţionează cu 4 doctori: dr. Alexei Postolachi, dr. Diana Postolachi, dr. Maria Arsene şi un chirurg despre care managerul clinicii promite că e un nume “cu rezonanţă” în Brăila.

De asemenea, în cursul acestei luni, va fi inaugurat cabinetul de dermatologie, unde va activa un medic absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi.

 

Tehnologia de ultimă generaţie şi-a găsit loc în clinica brăileană

După ce în luna iunie a anului trecut clinica “West Clinique” a fost dotată cu un ecograf 4D pentru cabinetul de ginecologie, cel mai nou şi mai performant pe această linie, la finele lui 2016 a fost achiziţionat şi un analizor de imunologie “Immulite 2000”. Numărul în creştere al gravidelor care trec pragul clinicii a convins-o pe Maranda Enciu, managerul clinicii, să facă această investiţie. Acest analizor performant scurtează foarte mult perioada de aşteptare a rezultatelor pentru dublu test, triplu test şi alte investigaţii medicale din timpul sarcinii. Astfel, pacienta primeşte rezultatul în cursul aceleiaşi zile în care s-a prezentat la control.

În februarie 2017, a fost achiziţionată platforma Spectrum, cel mai performant laser din regiune. Acest aparat poate fi considerat o “minune” a ştiinţei, deoarece realizează 120 de proceduri pe domeniile chirurgie generală, chirurgie plastică, dermatologie, flebologie, stomatologie, ginecologie. Spre exemplu, varicele nu mai reprezintă o problemă acum. Acestea pot fi tratate în totalitate cu ajutorul laserului ultraperformant. De menţionat că tratamentul nu se mai poate realiza nicăieri în zona Brăila – Galaţi, aşa cum ne-a precizat managerul clinicii. Un alt aspect ce trebuie menţionat este că tot ce se utilizează în cadrul procedurilor este de unică folosinţă. Tot cu ajutorul laserului se pot realiza peste 30 de proceduri de estetică (endolift facial, blefaroplastie, liposculptură - adică îndepărtarea celulitei - etc.), afecţiuni dermatologice (acnee, cuperoză, vergeturi), afecţiuni ginecologice (incontinenţa urinară la efort).

Nici sala de mici intervenţii nu a fost “uitată”, ea fiind dotată recent cu echipamente noi. Investiţiile vor continua şi în perioada aprilie – mai 2017, când vor fi achiziţionate echipamente ce vor fi utilizate în intervenţii de microchirurgie, ORL şi chirurgie plastică.

 

Angajatorii pot avea grijă de sănătatea angajaţilor prin abonamentele medicale deductibile fiscal

Un alt segment de beneficiari pe care “West Clinique” îşi doreşte să-l atragă este cel reprezentat de angajatori. Cum? Îndemnându-i pe aceştia să aibă grijă de sănătatea angajaţilor lor fără costuri suplimentare. Este o noutate nu numai pentru Brăila, ci şi pentru întreaga ţară, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 3/2017, prin care s-a introdus deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale. Asta înseamnă că un angajat care optează pentru un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, în limita a 400 euro/an. Pentru a beneficia de facilitate fiscală, abonamentul medical trebuie dus angajatorului, care va face el apoi deducerea de impozit din veniturile totale ale angajatului. Contravaloarea se va regăsi în salariu. “Măsura aduce avantaje nu doar pentru salariaţi. Furnizorii privaţi vor putea reinvesti sumele în deschiderea de noi clinici şi spitale la nivel naţional şi în consolidarea infrastructurii. Abonamentele medicale au, în primul rând, un rol preventiv, putând fi depistate la timp unele afecţiuni grave”, a declarat Maranda Enciu, managerul “West Clinique”.

Clinica privată se găseşte pe str. Mihai Eminescu (fosta Republicii), nr. 18, în municipiul Brăila. Centrul medical se află pe strada Pleva, colţ cu strada 1 Decembrie 1918, la foarte mică distanţă de clinică. Programul este de luni până duminică. Pentru programări şi informaţii, puteţi apela numărul de telefon 0339.919. De asemenea, se pot face programări online direct pe site-ul www.clinica-medicala-westclinique.ro.

 

Cine stă în spatele «West Clinique» şi care e secretul ascensiunii rapide a clinicii

Clinica medicală privată “West Clinique”, înfiinţată în 2013, este condusă de o echipă de medici cu o vastă experienţă, în frunte cu un manager ambiţios, Maranda Enciu, o brăileancă aflată în continuă perfecţionare pe plan profesional. La început, s-a specializat pe partea de laborator clinic, iar în acest an va finaliza studiile şi va obţine drept de liberă practică, ceea ce înseamnă că se va putea implica în cercetare şi studii clinice. A considerat că are nevoie şi de o evaluare a managementului personal, aşa că s-a înscris şi a absolvit cursurile de management spitalicesc la Şcoala de Sănătate Publică din Bucureşti, cu media 9,59 “pe podium”, cum îi place să spună, fiind a doua cea mai mare notă obţinută de absolvenţi. În 2016, a fost admisă la Facultatea de Medicină din Galaţi, cu 100 de puncte din 100 posibile. Se poate lăuda că este o studentă integralistă, promovând semestrul I fără nicio restanţă. Intenţionează să urmeze un master în cosmetologie/farmacologie, pentru că se simte atrasă de chirurgia plastică şi dermatologie, după cum ne-a declarat. “Aş vrea să mă implic în cercetare, în studii clinice pe piciorul diabetic împreună cu o echipă de medici de la clinică, studii pe care le voi face publice la momentul respectiv”, ne-a vorbit Maranda Enciu despre planurile sale de viitor.

Aceasta ne-a dezvăluit şi secretul ascensiunii rapide a afacerii “West Clinique”: specializarea şi perfecţionarea continuă a personalului. “Afacerea a ajuns la un nivel pe care ni l-am impus, toţi indicatorii tehnico-economici au fost realizaţi. Asta înseamnă că am avut investiţii de peste 600.000 euro, în fiecare an am adus cele mai performante echipamente în cabintele clinicii. La ora asta, noi deţinem cele mai noi şi performante echipamente medicale, iar cel mai vechi aparat este din 2013. Pentru a ajunge la acest nivel pe care l-a atins «West Clinique», a trebuit să studiez în fiecare an piaţa, să sprijin medicii să se perfecţioneze, i-am motivat salarial, am sprijinit şi sprijinim personalul medical mediu prin cursuri de perfecţionare şi salarii motivante. Asta a fost deviza noastră: specializare şi perfecţionare continuă a personalului şi achiziţionarea de echipamente medicale. Performanţa a fost atinsă pentru că s-a lucrat 7 zile pe săptămână, de luni până sâmbătă de la ora 8.00 dimineaţa şi până la 21.00, iar duminica de la 8 dimineaţă până la 14.00 cel puţin”, ne-a precizat managerul clinicii private brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro