Mergi la conţinutul principal

«Vânătoare» de vitezomani: aproape 300 de șoferi amendați

* în week-end, polițiștii au stat la pândă cu tot cu radare, șoferii care au apăsat prea tare pedala de accelerație fiind “arși” la buzunare * aproape 500 de autovehicule au fost controlate în trafic și 281 de șoferi au fost sancționați contravențional

 

 

Viteza peste limita legală i-a costat scump. Aproape 300 de șoferi au încasat amenzi usturătoare, iar unii mai ghinioniști au rămas și fără permis. Nici conducătorii auto aflați sub influența alcoolului nu au trecut neobservați.

În perioada 28 - 30 iunie, conform Planului de acțiune pentru combaterea cauzei generatoare de accidente grave - VITEZA, polițiștii rutieri brăileni au desfășurat activități intense în trafic. În week-end, la nivelul întregii țări, Poliția Română a derulat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza vitezei.

Timp de trei zile, toate radarele au fost scoase pe principalele artere rutiere din județul Brăila pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, s-au utilizat și aparatele etilotest, etilometru, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila,

Radarul le-a stricat planurile multor șoferi. În urma acțiunii desfășurate au fost controlate 465 de autovehicule, 281 dintre șoferii acestora fiind sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. În plus, polițiștii au ridicat în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce patru permise de conducere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro