Mergi la conţinutul principal

«TCE 3 Brazi», în faliment

"TCE 3 Brazi", firma fostului arendaş din Insula Mare, Culiţă Tărâţă, în prezent preşedintele CJ Neamţ, a intrat în faliment. Instanţa a admis cererea de deschidere a procedurii de faliment al companiei, care a avut în ultimii şase ani profit de 50 milioane euro, dar a acumulat şi datorii de 30 milioane euro. "Admite cererea debitorului. În temeiul art. 107 alin. 1 lit. A. a) din Legea privind procedura insolvenţei; Dispune începerea procedurii falimentului debitorului T.C.E. 3 BRAZI S.R.L., prin procedură simplificată. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea privind procedura insolvenţei, desemnează, în calitate de lichidator judiciar provizoriu, pe LD EXPERT GRUP IPURL, cu un onorariu provizoriu de 8% din operaţiunile de lichidare, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului", se arată în decizia Tribunalului Neamţ.
De asemenea, judecătorul sindic care se ocupă de dosar a fixat termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator la 22 septembrie, iar data limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost stabilit pentru 14 noiembrie. Contactat de presa centrală, omul de afaceri Culiţă Tărâţă a afirmat că are probleme de sănătate şi că nu ştie ce se întâmplă cu firma. "Urmăriţi şi dumneavoastră portalul tribunalului şi vedeţi ce anunţă acolo. Eu nu sunt la curent cu ce se întâmplă şi nu ştiu ce să vă spun", a declarat Tărâţă.
Cererea de intrare în faliment vine la mai puţin de doi ani de la momentul în care concesiunea terenului din Insula Mare a Brăilei a ajuns prin decizie a instanţei la firma "Agricost", aparţinând omului de afaceri Constantin Duluţe. Nu trebuie omis însă faptul că între "Agricost" şi "TCE 3 Brazi" există un parteneriat în toată regula, mai ales că Duluţe este un apropiat al omului de afaceri Culiţă Tărâţă.
Potrivit datelor de bilaţ disponibile pe pagina web a Ministerului Finanţelor, SC"TCE 3 Brazi" a raportat în 2013 o cifră de afaceri de 88 milioane de lei şi un profit net de 5,5 milioane de lei, net inferioare după ce în 2012 avusese afaceri de 461 milioane de lei şi profit net de 80,7 de milioane de lei, iar în 2011 - 400 de milioane de lei cifră de afaceri şi aproape 50 de milioane de lei profit.
Reamintim că "TCE 3 Brazi" a lucrat în arendă, până în urmă cu doi ani, terenul agricol din Insula Mare a Brăilei, fiind cel mai mare beneficiar al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS). În prezent, firma figurează în arhivele ADS cu un debit de peste 22 milioane de euro, reprezentând resturi de plată la arendă în anii 2002 - 2007, la care se adaugă penalităţile aferente.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro