Mergi la conţinutul principal

«Sunt «finii noştri», când vin la noi trebuie să-i mulţumim»

La interval de o lună şi jumătate, Dacia Unirea a umilit-o pe Municipal, cu acelaşi scor, 4-0, pe Farul Constanţa. Cu Alin Pânzaru antrenor formaţia brăileană nu a pierdut în faţa constănţenilor. Tradiţia s-a respectat şi în primul meci din turneul play off, motiv pentru antrenorul brăilean să exclame la finalul jocului: "Sunt «finii noştri», când vin la noi trebuie să-i mulţumim". 

Cu mici excepţii, partida a fost controlată de formaţia gazdă. Vezan a trimis prima minge pe spaţiul porţii, însă Mitrea nu a avut probleme în a o reţine. Apoi, susţinuţi de o galerie inimoasă, brăilenii au controlat jocul şi au periclitat poarta adversă în minutul 11, prin Onofraş, care a şutat puţin peste transversală, după o pasă de la Frunză. Şi Puşcaşu, după un un-doi cu Muscă, a trimis mingea razant cu transversala în minutul 18. La faza imediat următoare, Chiţu a fost la un pas de gol, dar a tot amânat momentul şutului şi a fost deposedat de minge. În minutul 26, după o acţiune pe stânga, Frunză i-a pasat lui Stănciulescu, fundaşul l-a văzut liber în centru terenului pe Costel Roşu, iar mijlocaşul brăilean a marcat un eurogol de la 25 de metri, portarul constănţenilor fiind spectator la această fază. Dacia Unirea a continuat să atace, însă Onofraş (min. 35) a ratat incredibil din 6 metri, iar după o acţiune la care au participat Puşcaşu şi Onofraş, Alexandru Muscă a şutat din apropierea porţii, însă Negrilă a deviat mingea în corner. În loc de 2-0 sau 3-0, putea fi 1-1, în minutul de prelungire al primei reprize însă, după centrarea perfectă a lui Băjan, mijlocaşul stânga al oaspeţilor, Neagu, a trimis mingea în transversala porţii apărate de Mitrea.

Puşcaşu, Roşu şi Dima au marcat pentru gazde în repriza a doua

Repriza a doua a fost controlată cap-coadă de elevii lui Alin Pânzaru. În minutul 52, Andrei Puşcaşu a reluat imparabil, cu capul, mingea în plasa porţii lui Negrilă şi scorul devenea 2-0 pentru formaţia brăileană. După numai cinci minute, Niţă a pătruns în careul constănţenilor, a fost faultat de Ionescu, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Costel Roşu a transformat penalty-ul, a dus scorul la 3-0 şi partida era jucată. La jumătatea reprizei a doua, Puşcaşu a avut golul în vârful bocancului, însă parada portarului Negrilă a făcut ca tabela să nu se modifice. Dacia Unirea a continuat să atace şi în minutul 78 a marcat prin Marius Dima. Brăilenii s-au impus cu 4-0 şi au urcat pe locul al doilea în clasament.
"După un început echilibrat am marcat şi puteam chiar puteam să ne mărim avantajul până la pauză ţinând cont de faptul că am mai avut trei patru ocazii clare de gol, dar am avut şi noroc pentru că nu am primit gol la ultima fază a primei reprize. Partea a doua am dominat-o cap-coadă şi am păşit cu dreptul în play off. Urmează două deplasări dificile, la Bacău şi la Călăraşi, pe care le vom aborda cu un moral bun. Rezultatele din prima etapă a turneului play off au echilibrat şansele la promovare şi toate echipele pot spera la accederea în prima ligă. Totul depinde numai de noi, trebuie să avem constanţă în joc şi să aducem puncte de afară", a declarat Alin Pânzaru.

Dacia Unirea: Mitrea - Niţă (min. 72: D. Oprea), Ivan, Ghiocel,
Stănciulescu - Roşu, Petean (min. 60: Dima), Puşcaşu, Frunză (min.
72: Necoară) - Muscă, Onofraş.
Antrenor: Alin Pânzaru
Farul Constanţa: Negrilă - Băjan, Pătraşcu, Bratu, Zugravu - Munteanu, Ionescu, Vezan (min. 58: Ioniţă), Neagu (min. 46: Tigoianu) - Chiţu (min. 80: Manole), Pătulea.
Antrenor: Ilie Stan

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro