Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Speed Marathon», acţiunea de 24 de ore a poliţiştilor pentru prinderea vitezomanilor. Controalele continuă până duminică

• poliţiştii rutieri acţionează pe drumurile brăilene cu toate aparatele radar din dotare • acţiunea se desfăşoară atât la nivel naţional, cât şi internaţional, în toate statele membre UE • în doar 24 de ore, poliţiştii brăileni au prins 199 de şoferi vitezomani

 

Război declarat şoferilor care calcă prea tare pedala de acceleraţie. Săptămâna 1-7 aprilie este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L Speed şi vizează respectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului şi gravităţii consecinţelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condiţiilor de drum şi a celei excesive. În practică, acest lucru se traduce printr-o serie de controale ale poliţiştilor de la Rutieră pentru depistarea şoferilor care nu respectă limita maximă de viteză de deplasare pe şoselele brăilene. De fapt, nu numai în Brăila se desfăşoara această activitate, ci în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Spre exemplu, pe 3 aprilie, s-a derulat acţiunea Speed Marathon. Timp de 24 de ore, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe şosea cu aparatele radar din dotare. În acest timp, oamenii legii au oprit în trafic şi controlat 236 vehicule şi au aplicat 199 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei regulamentare. Ca o măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut 12 permise de conducere.

“Acţiunea, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se desfăşoară în toată ţara, pe drumurile publice, poliţiştii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu. Poliţiştii vor folosi toate aparatele radar disponibile”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Brăila.

Jurnaliştii brăileni au fost invitaţi, joi, la una dintre acţiunile poliţiştilor, pe DN 2B, în localitatea Lacu Sărat. Agenţii au folosit pistolul-radar, intrate recent în dotarea autorităţii. Aparatul modern a fost numit “Spaima vitezomanilor”, cel mai probabil pentru că nu poate fi detectat de detectoarele radar. “Este un aparat de ultimă generaţie, folosit la măsurarea vitezei vehiculelor. Măsoară până la 1.200 metri ţinta în mişcare. Nu este detectabil de către dispozitivul pentru radar. Nu este citit de către detectorul radar, ba din contră, aparatul ne indică vehiculul care deţine un sistem de bruiaj”, ne-a declarat unul dintre agenţi.

Întrebat cum se mai scuză şoferii prinşi că au încălcat regulile de circulaţie, poliţistul ne-a enumerat câteva exemple. Un şofer vitezoman i-ar fi spus că se grăbea, deoarece i se spărsese ţeava de la chiuvetă, altul că are o problemă medicală. Un alt conducător auto depistat că nu purta centura de siguranţă i-a spus că doar ce pleca de pe loc şi nu a avut când să prindă centura. Bineînţeles, poliţiştii au luat măsurile legale faţă de acei şoferi, indiferent dacă povestea era reală sau nu.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii