Mergi la conţinutul principal

«Seară de mai» şi-a desemnat câştigătorii

La finele săptămânii trecute, în Brăila, s-a desfăşurat cea de a VII-a ediţie a Festivalului-concurs de muzică folk „Seară de Mai", manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism "Proilavia".
Vineri, după-amiază, beneficiind de o vreme superbă pentru muzică, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piaţa Poligon, peste 200 de brăileni au fost prezenţi pentru a urmări programul de muzică folk, care a cuprins interpretările a 16 solişti şi patru grupuri, în cele două secţiuni de vârstă ale festivalului, respectiv 9-14 ani şi 15-25 ani.
Festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor concursului s-au desfăşurat sâmbătă. La final, a urcat pe scenă pentru a susţine un recital Cristian Piron, câştigătorul ediţiei a VI-a a Festivalului "Seară de Mai", care a fost acompaniat de Alexandru Marian.
Premiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obţinut de Crina-Gabriela Păsculescu, 13 ani, Şcoala "Mihai Viteazul", premiul II - Teodor Gabriel Şcheaua, 13 ani, Şcoala "A.I.Cuza", premiul III - Mara Măciucă-Oprişanu, 10 ani, Şcoala "Vasile Alecsandri", menţiune - Andrada Robea, 14 ani, Şcoala „Mihai Eminescu".
Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câştigat de Leonard Dafinoiu, 16 ani, Colegiul Naţional "Ana Aslan", premiul II - Grupul "Quantum", format din Monica Anton - 17 ani, Cristian Ştefan Galiceanu - 17 ani şi Mihnea Valentin Poitaşu - 16 ani, elevi ai Colegiului Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", premiul III - Ştefania Casiana Chirilă - 16 ani, Liceul "D.P.Perpessicius", menţiune - Georgiana Cristiana Mototolea, 18 ani, Liceul de Arte "Hariclea Darclee" şi Florea Valentin Ionuţ, 23 ani, student la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", din Galaţi.
Marele premiu al Festivalului-concurs de muzică folk "Seară de Mai" a fost câştigat de Elena Marina, 18 ani, elevă la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu".
După cum a precizat Emanoil Ciucaşu, managerul Casei Municipale de Cultură, Festivalul "Seară de Mai" a fost constituit ca o rampă de lansare pentru tinerii care vor să-şi afirme potenţialul artistic în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk, iar rezultatele fiecărei ediţii au demonstrat din plin acest lucru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro