Mergi la conţinutul principal

«Să-şi asume, să semneze şi să ducă treaba până la sfârşit!»

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a continuat, ieri, seria de avertismente la adresa managerilor şi a funcţionarilor aflaţi în subordine. Acesta susţine că nu face afirmaţii nefondate şi că are în plan să modifice organigrama şi regulamentul instituţiei pe care o conduce, astfel încât nimeni să nu mai poată fugi de asumarea responsabilităţii pentru funcţiile pe care le ocupă. "M-am gândit foarte serios. Cât mai curând o să schimbăm puţin partea de organigramă şi regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean. Să îşi asume! Pentru că sunt nişte posturi serioase, au venit la concurs, şi le-au dorit. Să răspundă pentru lucrările pe care le fac! Aceleaşi asumări vreau să le dau şi vicepreşedinţilor pe domeniile pe care le vor păstori. Acum le-am dat prin decizie, dar prin noua organigramă şi noul regulament fiecare va răspunde de domeniul de care se ocupă. Astfel, toate deciziile şi tot ce se va întâmpla pe partea de licitaţii, patrimoniu şi aşa mai departe, să fie cât mai transparent, oamenii să ştie ce au de făcut. În momentul când semnează, să aibă o finalitate. Nu doar un singur om trebuie să hotărască ce se întâmplă cu respectivul obiectiv sau contract. Dacă nu? Pur şi simplu vor pleca. Nu îţi asumi responsabilitatea conform fişei de post? Există legislaţie, regulament, comisia de disciplină. Păi atunci, de ce a mai venit pe postul respectiv?", a declarat Chiriac. În aceeaşi ordine de idei, sursa citată a precizat şi care sunt atribuţiile pe care le-a delegat celor doi vicepreşedinţi - Ionel Epureanu (PSD) şi Cătălin Murea (ALDE). "Domnul Epureanu se va ocupa de partea de drumuri, proiecte europene, de Sănătate şi de Sport. Domnul Murea se va ocupa de partea de achiziţii, patrimoniu şi arhitectul şef. De asemenea, va avea tot ceea ce înseamnă Cultură", a punctat Chiriac.

Managerul Spitalului Judeţean pus sub observaţie

Noul preşedinte CJ Brăila a dat de înţeles că nu îşi pune problema unor presiuni venite din partea PSD în momentul în care va decide că unii directori nu îşi fac treaba şi că trebuie schimbaţi din funcţii. "Eu vă spun că nu cred că este cineva să îmi spună să nu dau un anumit angajat afară sau un anumit director care nu îşi face treaba şi nu este competent. În momentul ăla o să mă gândesc foarte serios ce voi face cu viaţa mea de acum încolo. Nu. Pentru mine există doar presiunea termenelor, presiunea lucrurilor nerezolvate. Mi-aş dori foarte mult ca într-un timp foarte scurt să încercăm şi să reuşim să facem o echipă constructivă, profesionistă, care să îşi asume responsabilităţi pentru a dezvolta acest judeţ şi acest municipiu. Indiferent dacă vor fi oameni din afară sau din interiorul partidului. Pentru mine pe primul loc e competenţa, profesionalismul. (...) Nu mai accept abordări de genul «tipul trece, leafa merge». Nu avem rezultate, plecăm acasă", a declarat acesta.
În acest context, Chiriac a vorbit şi despre importanţa societăţii de turism "Rocreativ", condusă de Reliana Bogdan. Preşedintele CJ a subliniat că aşteaptă planuri concrete pe termen mediu şi lung pentru dezvoltarea turismului în Brăila, declarându-se nemulţumit de ceea ce s-a făcut până acum. De critici nu a scăpat nici managerul Spitalului Judeţean Brăila, Mihail Iugulescu. Chiriac susţine că vrea o echipă care să funcţioneze extrem de bine la Spital, capabilă să depăşească impasul în care s-a aflat instituţia în ultimii ani. "O să am discuţii cu şefii de secţii la spital, cu medicii, dar până la urmă există un manager al spitalului. Împreună trebuie să hotărâm care este partea de dezvoltare a acelui spital pe termen mediu şi lung. Dacă nu putem să facem lucrul ăsta, găsim persoana potrivită şi mergem mai departe. O să am o discuţie şi cu domnul doctor Iugulescu, să vedem ce îşi doreşte el, care este planul său pe mai departe. Astfel încât să şi-l asume. Eu am zis de prima oară când am venit aici: vreau să deleg responsabilităţi şi fiecare om care este în funcţia pe care şi-a asumat-o să facă un plan şi să se ţină de el", a afirmat Chiriac. Mergând pe aceeaşi linie, preşedintele CJ a afirmat că nu are nicio problemă cu faptul că Iugulescu profesează ca medic chirurg în paralel cu managerierea spitalului, însă vrea să facă acest lucru în afara programului. Chiriac susţine că managementul se face de la primele ore ale zilei, nicidecum la final de program. "Vreau rezultate, vreau o echipă acolo, vreau să se mişte lucrurile. Dacă nu, îmi pare rău... cine nu corespunde... Eu le-am spus şi directorilor. Când am venit la Consiliul Judeţean am creat momentul zero. Dacă din momentul zero ei încep să o ia pe alte cărări decât am trasat eu, îmi pare rău, dar pleacă din echipă. Le-am transmis că lucrez cu termene. Le-am transmis să nu înceapă să vină la mine aducând problemele care sunt de rezolvat, ci să găsească soluţii şi împreună să o alegem pe cea mai bună, corectă şi cea mai rapidă. În momentul în care un director sau un manager dintr-o structură a CJ vine cu probleme, asta înseamnă că nu ştie să managerieze respectiva societate sau departamentul", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro