Mergi la conţinutul principal

«Reparăm ce e greşit, finalizăm ce e bine început, lucrăm profesionist şi la preţul corect!»

Dan Păun este consilier municipal ALDE şi candidează la alegerile locale din 5 iunie atât pentru funcţia de primar al Brăilei, cât şi pentru un nou mandat de consilier municipal. Are 52 de ani, este inginer şi lucrează de peste 20 de ani în mediul privat, ca administrator sau manager al unor firme. De asemenea, este consilier municipal din anul 2012 şi a absolvit un curs postuniversitar de Management politic. Este fondator şi preşedinte al Asociaţiei neguvernamentale "Green" - ONG de mediu şi activează de aproape 20 de ani în domeniul protecţiei mediului.
Dan Păun spune că activitatea sa de până acum din domeniul afacerilor, al administraţiei publice, dar şi cea de reprezentat al unui ONG, îl face să cunoască îndeaproape atât necesităţile şi dorinţele oamenilor de afaceri, cât şi pe cele ale societăţii civile, dar, în acelaşi timp, ştie exact şi care sunt competenţele şi obligaţiile autorităţilor publice locale: "Mă recomandă pentru funcţia de primar experienţa mea ca şi consilier municipal din ultimii 4 ani. Mă recomandă, de asemenea, activitatea în domeniul protecţiei mediului, ceea ce garantează că voi proteja oraşul de poluare şi de desfrişări ilegale, dar şi faptul că voi acorda o atenţie deosebită relaţiei cu societatea civilă. Nu în ultimul rând, mă recomandă faptul că, în calitate de întreprinzator privat, nu am făcut şi nu fac afaceri cu statul, nu-mi spriijin afacerile pe banii publici, nu am complicităţi cu cei aflaţi la putere în plan local, aşa încât nu pot fi manevrat din umbră de nimeni. Sunt un om care spune lucrurilor pe nume, tare şi răspicat, pentru că nu fac parte din niciun cerc de interese şi pentru că nimeni nu mă va putea face să tac şi să trec cu vederea trocurile murdare care se fac uneori, în numele interesului personal. Am fost şi sunt un om care spune adevărul în faţă, indiferent pe cine deranjează".
Dan Păun are planuri foarte clare pentru ceea ce are de făcut în Brăila, dacă va fi ales primar. Nu promite nici pod peste Dunăre, nici aeroport, ci proiecte care se pot face într-un mandat: "Am fost întrebat ce nu are Brăila, dar va avea, după patru ani de mandat, daca voi fi ales primar al oraşului. Răspunsul este următorul: Brăila va fi un oraş curat, cu trotuare spălate de către proprietarii de imobile şi spaţii comerciale, cu străzi spălate mecanizat; Brăila va avea marcaje rutiere şi indicatoare montate şi intacte, în toate zonele în care este nevoie de acestea; Brăila va avea indicatoare turistice şi va avea un sistem de colectare selectivă a gunoiului, care să nu permita accesul câinilor comunitari în tomberoane, va avea un observator astronomic şi un Muzeu al figurilor de ceară. Toate acestea nu le are Brăila acum, dar le va avea peste 4 ani, dacă voi fi ales primar".
Candidatul ALDE consideră că un punct important în programul cu care vine în faţa brăilenilor, pentru a le cere votul, se referă la viziunea sa în legatură cu modul în care Primăria poate stimula crearea de noi locuri de muncă în municipiu. În afara de soluţia "clasică" - respectiv acordarea de facilităţi fiscale pentru investitori -, Dan Păun propune un proiect care, în opinia sa, poate duce la crearea a circa 5.000 de locuri de muncă, într-un timp scurt: "O modalitate de a stimula crearea de noi locuri de muncă o reprezintă facilităţile fiscale acordate investitorilor, indiferent că sunt locali sau străini. O altă modalitate pe care o am în vedere, însă, se referă la construirea unui cartier de locuinţe pe un teren aflat la marginea Brăilei. Avem în prezent 3.000 de familii tinere care vor să îşi construiască locuinţe. Putem să aprobăm o hotărâre a CLM pentru cumpararea unui teren de 50 de hectare, pe care îl parcelăm, tragem utilităţi şi după aceea dăm terenurile gratuit familiilor de tineri, în baza Legii 15. Ca sa construim 1.500 de locuinte, în doi ani - cât prevede regulamentul CLM privind atribuirea acestor terenuri -, înseamnă mii de locuri de muncă, înseamnă consum de materiale, de energie, înseamnă bani întorşi în bugetul local din taxe şi impozite şi mai apoi, şi din impozitarea acestor locuinţe nou construite. Cred ca o parcelă ar costa CLM cel mult 1.500 euro - un preţ foarte mic pe care l-am plăti, ca să dezvoltăm o zonă. Ar fi locuinţe de 20-30 de mii euro, iar un cuplu de tineri poate face un credit, pentru a-şi construi o casă".
Dan Păun este de părere că Brăila are nevoie de un primar "cu o viziune nouă, proaspătă, de un om care nu are clienţi politici cărora să le livreze contracte din bani publici pe bandă rulantă şi care să nu aibă în spate un partid ce are de acoperit, în noul mandat, nereguli din mandatele precedente". El spune că este dispus să ducă mai departe proiectele bune deja începute, însă nu şi pe cele care au fost pornite din interes personal, nu în interesul comunităţii: "Mesajul meu către brăileni este: <<Reparăm ce e greşit, finalizăm ce e bine început, lucrăm profesionist şi la preţul corect>>. Eu cred ca brăilenii merită mai mult decât ceea ce au avut până acum, ca şi autorităţi locale!".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro