Mergi la conţinutul principal

«Război» între fostul şi actualul prefect: George Paladi vs Cătălin Boboc

• fostul prefect al Judeţului Brăila, George Paladi, l-a acuzat pe actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Cătălin Boboc, de faptul că nu a mai convocat şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din luna mai • asta, sau pur şi simplu nu a postat pe site-ul Prefecturii hotărârile de CJSU, subliniind că în această situaţie avem de-a face cu lipsă de transparenţă, ceea ce nu este în regulă • Cătălin Boboc susţine că nu este adevărat şi că inclusiv luni şi marţi au fost adoptate hotărâri ale CJSU

 

Fostul prefect al judeţului Brăila, George Paladi, s-a arătat total nemulţumit de modul în care actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Cătălin Boboc, îşi face treaba. Mai exact, acesta a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care îl acuză pe Boboc de faptul că nu a mai convocat şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă încă din luna mai, ceea ce i se pare inadmisibil. Paladi a postat şi un link cu trimitere către site-ul Prefecturii Brăila, pentru a demonstra că ultima hotărâre a CJSU postată datează din luna mai. Acesta a afirmat că dacă informaţiile nu au mai fost făcute publice, avem de-a face cu o lipsă de transparenţă, ceea ce spune multe despre apelul lui Boboc către cetăţeni, acela de a se informa doar din surse oficiale.

“Încă prefect al judeţului Brăila, Boboc nu a înţeles nici până la ora actuală cum trebuie gestionată pandemia la nivel local. Dovada clară stă chiar pe site-ul instituţiei, pe care o conduce, unde ultima hotărâre luată în calitate de preşedinte al CJSU este din data de 27 mai 2020. Să înţelegem că prefectul, care coordonează în această perioadă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a mai ţinut o şedinţă din luna mai? Sau că informaţiile de interes public nu mai sunt aduse la cunoştinţa brăilenilor, aşa cum este legal, prin intermediul site-ului instituţiei? Cum rămâne domnule prefect cu informarea din surse oficiale? Săptămâna trecută, prefectul Boboc «plângea cu lacrimi de crocodil» că nu mai face faţă numărului mare de infectări, la nivelul judeţului. Eu vă spun, din proprie experienţă, că în astfel de situaţii de criză, cea mai importantă sarcină a prefectului este să convoace instituţiile din cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi să găsească soluţii! Fără campanie electorală în instituţia prefectului! P.S. Făceţi-vă treaba domnule prefect, nu mai fiţi duplicitar!”, a declarat Paladi, postând totodată şi link-ul către pagina Prefecturii legată de “Situaţiile de urgenţă”: https://br.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

 

Boboc susţine că au avut loc foarte multe şedinţe ale CJSU

 

Contactat în legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse, prefectul Cătălin Boboc l-a atacat la rândul său pe Paladi.

“Consilierul preşedintelui CJ Brăila, dacă nu era doar formal acolo, deci doar pe hârtie, să fie agăţat pe undeva, să îi meargă vechimea, ar fi ştiut că ultimul proiect de hotărâre CJSU la care domnul preşedinte, şeful lui, a votat, a fost chiar ieri (n.r. - marţi)! Dacă nu mă înşel, au fost chiar două, ieri. Alaltăieri a mai fost încă unul”, a declarat Boboc.

Prefectul a explicat că au mai fost hotărâri CJSU adoptate în ultima perioadă, însă acestea nu au mai fost urcate pe site-ul Prefecturii deoarece vizau situaţii individuale, care nu afectau în niciun fel populaţia. Potrivit lui Boboc, majoritatea dintre aceste hotărâri viza anumiţi agenţi economici, astfel că le-au fost transmise direct acestora, de către instituţie. Prefectul a insistat pe ideea că nu se pune în niciun caz problema ascunderii unor informaţii sau de lipsă de transparenţă. Cert este că, în prezent, au fost publicate pe site-ul Prefecturii şi câteva hotărâri mai recente adoptate în CJSU.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro