Mergi la conţinutul principal
Pentru că şi-a obligat concubina să se prostitueze

«Proxenetul» Mardale, şase ani de puşcărie

Judecătoria Brăila a dat sentinţa în cazul inculpatului Valentin Mardale, 29 de ani, acuzat de infracţiunile de lipsire de libertate şi proxenetism • individul a primit 6 ani şi 6 luni închisoare, însă a formulat apel, iar cauza a ajuns la instanţa superioară • în august 2015, Mardale a plecat cu fosta concubină, de 22 de ani, la Braşov, unde a închiriat un apartament şi a pus-o pe fată să ofere servicii sexuale • când aceasta nu a mai vrut, Mardale a sechestrat-o şi a luat-o la bătaie, însă ea a reuşit să îşi sune tatăl şi să îi ceară ajutorul

 

«Proxenetul» Valentin Mardale, cel care şi-a dus fosta concubină la Braşov, în vara anului 2015, a închiriat un apartament şi a pus-o pe tânără să se “vândă”, şi-a primit condamnarea în primă instanţă: 6 ani şi 6 luni închisoare. Individul a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi proxenetism. Sentinţa vine ca urmare a “nebuniei” şi agresivităţii de care a dat dovadă inculpatul, după ce fata a spus că nu mai vrea să ofere servicii sexuale doritorilor. Asta l-a scos din minţi pe bărbatul care i-a spus clar: “Aici am venit să facem bani, nu să dormim”.

Tânăra, Silvia C., nu a mai putut să iasă din apartament, întrucât era sechestrată de bărbat, însă a reuşit să îşi apeleze tatăl şi să îi ceară ajutorul. S-a dat alarma la poliţie, iar mascaţii au mers la apartamentul indicat şi l-au săltat pe cel acuzat.

Acesta a fost arestat imediat după reţinere, însă ulterior a fost pus sub măsura controlului judiciar.

După câteva luni, mai exact la sfârşitul anului 2015, proxenetul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. După cum se arăta în rechizitoriul Parchetului, în seara de 14 august 2015, la sediul IPJ Brăila a venit un bărbat care a prezentat mai multe mesaje transmise de fiica sa. Fata spunea că este sechestrată într-un apartament din Braşov şi constrânsă să practice prostituţia. Poliţiştii şi procurorii au demarat imediat cercetările şi au stabilit că între inculpatul Valentin Mardale şi persoana vătămată Silvia C. exista de aproximativ 2 ani o relaţie de concubinaj, pe parcursul căreia au intervenit momente conflictuale între cei doi. Inculpatul se manifesta violent faţă de iubita sa. Încă din martie 2015, au stabilit procurorii, tânăra şi concubinul ei au luat de comun acord decizia ca persoana vătămată să practice prostituţia, în vederea obţinerii de bani, în beneficiul ambilor. Relaţiile sexuale aveau loc pe raza municipiilor Galaţi şi Braşov, în a doua localitate activitatea desfăşurându-se într-un apartament închiriat. Braşovul a fost ales întrucât acolo numărul turiştilor era destul de mare, astfel că posibilităţile financiare erau crescute. Potrivit anchetatorilor, în data de 13 august 2015, cei doi au plecat din Brăila, cu un maxi-taxi, pentru a ajunge la Braşov. Tânăra urma să practice prostituţia, decizia fiind luată de comun acord. Pe timpul deplasării, Valentin Mardale a postat, pe mai multe site-uri de profil, anunţuri cu serviciile oferite de Silvia potenţialilor clienţi şi tarifele practicate. Anunţurile erau însoţite şi de poze ale tinerei, ce fuseseră făcute anterior chiar de ea. Ajunşi la Braşov, cei doi concubini s-au întâlnit cu bărbatul de la care urmau să închirieze apartamentul şi au spus că au nevoie de apartament pentru mai multe zile. Inculpatul a închiriat apartamentul contra sumei de 130 lei pe zi, cerând să fie disponibile mai multe prosoape şi lenjerii. în dimineaţa zilei de 14 august, arată procurorii, pe numărul de telefon al tinerei a venit primul apel, iar bărbatul în cauză s-a prezentat la apartamentul unde se afla Silvia. Cei doi au întreţinut relaţii sexuale, contra cost, iar până după-amiază, tânăra a mai avut doi clienţi.

Totul a mers bine, până în jurul orei 16.00, când Silvia şi-a anunţat iubitul că o doare capul şi că nu mai poate primi şi alţi clienţi, chiar dacă telefonul suna continuu. Auzind rugămintea concubinei sale, se arată în rechizitoriul parchetului, inculpatul a devenit violent şi recalcitrant, lovind-o pe aceasta de două ori cu palma peste faţă şi spunându-i “aici am venit să facem bani, nu să dormim”. În aceste împrejurări, inculpatul i-a adresat persoanei vătămate diverse ameninţări cu acte violente îndreptate împotriva ei şi a familiei sale. Pentru a o speria, bărbatul i-a spus Silviei că o va urmări pe mama sa când va pleca de la muncă şi va da cu maşina peste ea, iar surorii sale îi va arunca o sticlă incendiară în maşină. Bărbatul mai fusese condamnat anterior pentru alte fapte de distrugere săvârşite prin incendiere, astfel cum relevă fişa de cazier a acestuia, ceea ce a făcut-o pe tânără să se teamă pentru viaţa ei şi a familiei sale. Tânăra a fost determinată să se retragă în sufragerie, însă aici a reuşit să transmită anumite mesaje surorii sale, folosind telefonul pe care era apelată de clienţi. Mardale a “mirosit” ceva şi a mers în sufragerie, apoi a pus-o pe fată să îşi sune părinţii şi să îi liniştească, pentru că bănuia că fata a cerut deja ajutorul. Convorbirile s-au purtat pe speaker, în prezenţa inculpatului, fata spunând că sunt bine şi că pleacă la munte. După discuţiile cu părinţii, arată procurorii, fata a mai reuşit să trimită un mesaj surorii ei, dezminţind cele spuse părinţilor şi atenţionând pe toată lumea să aibă grijă, întrucât a primit ameninţări cu moartea.

 

Intervenţia “mascaţilor” din Braşov, prin balcon

Mesajele în care Silvia cerea ajutor au ajuns însă la tătăl acesteia, iar după ce s-a dat alarma la poliţie, imediat echipajele din Braşov au fost direcţionate la adresa indicată. Mardale a întrebat-o pe Silvia dacă a anunţat ea poliţia, apoi i-a luat telefonul şi a extras cartela, pe care a aruncat-o în toaletă.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au fost nevoiţi să escaladeze balconul, întrucât nu li s-a deschis uşa de la apartamentul situat la etajul 1. Au intrat şi l-au imobilizat pe inculpat, atât el, cât şi fata fiind conduşi la sediul Poliţiei Braşov. În faţa anchetatorilor, inculpatul a spus că iubita lui se ocupa cu efectuarea unor şedinţe de masaj şi că el a deschis uşa poliţiştilor, atunci când aceştia au venit la apartamentul din Braşov. Acuzatul a fost trimis însă în faţa instanţei de judecată.

Tânăra din Însurăţei care şi-a acuzat fostul concubin, Valentin Mardale, că a dus-o la Braşov şi a obligat-o să practice prostituţia, şi-a tot schimbat declaraţiile, cel mai probabil de teamă. Ea ne-a contactat şi la redacţie şi ne-a transmis că practica prostituţia de bunăvoie, iar iubitul nici măcar nu ştia. Când a aflat el, a vrut să o părăsească, astfel că ea a decis să se răzbune pentru că nu i se împărtăşesc sentimentele şi l-a acuzat că a sechestrat-o şi obligat-o să se prostitueze. Anchetatorii au stabilit însă altceva.

Dosarul în cauză se află acum pe rolul Curţii de Apel Galaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro