Mergi la conţinutul principal

«Profesori» în înşelăciuni prin metoda «Accidentul»

Indivizi specializaţi în înşelăciuni prin metoda "Accidentul" au mai dat trei lovituri bănoase. Un bărbat de 38 de ani a reuşit să îşi umple buzunarele cu bani după ce a intrat în "afaceri" cu fratele său, aflat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Cel aflat în spatele gratiilor a dat vestea falsului accident la trei persoane, cu vârste între 59 şi 87 de ani, iar fratele aflat în libertate a ridicat banii. În numai câteva zile, Şerban Paris a luat de la victime suma totală de 11.100 de lei, 2.150 de euro şi 30 lire sterline. Bărbatul de 38 de ani a fost arestat preventiv, pentru infracţiunea de înşelăciune.
La data de 1 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o percheziţie la domiciliul bărbatului în vârstă de 38 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune prin metoda "Accidentul". Acestuia i s-a probat că, în perioada 22-25 februarie 2015, s-ar fi deplasat la locuinţele a trei brăileni, doi bărbaţi şi o femeie, care au fost înşelaţi prin telefon şi de la care ar fi ridicat diferite sume de bani. În ziua de 2 martie, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă. După ce l-au săltat pe ţepar, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au făcut reconstituirea faptelor şi l-au dus pe cel suspectat de comiterea infracţiunilor la adresele celor trei persoane lăsate fără bani. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cele trei persoane înşelate locuiau pe strada Octav Băncilă, din cartierul Chercea, strada Plevna şi strada Independenţei, din zona Comorofca.

Metodă de a face bani

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Şerban Paris, cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune, fapte prevăzute de art. 244, alin. 1 şi 2 Cod Penal.
Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, instanţa dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 2 martie şi până la 31 martie inclusiv. "Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul Şerban Paris, în cursul lunii februarie 2015, a fost sunat de fratele său Şerban Augustel Dumitru, persoană încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care i-a propus o metodă de a face bani, spunându-i că va comite infracţiuni de înşelăciune prin metoda «Accidentul», participarea inculpatului fiind aceea de a merge la domiciliile persoanelor înşelate, respectiv Teodor T., Florea V. şi Veronica M., pentru a ridica sumele de bani ce vor rezulta, respectiv 8.000 de lei, 2.000 de lei şi 2.150 de euro, 30 de lire sterline şi 1.100 de lei", se arată în comunicatul parchetului. În acest caz, poliţiştii şi procurorii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor participante la comiterea înşelăciunilor şi stabilirea răspunderii penale a fiecăruia.
Încasatorul de bani proveniţi din înşelăciuni a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro