Mergi la conţinutul principal

«Patru mâini» renovează clădirea Fundaţiei «Lumina» din Brăila

Adio, condiţii de coşmar pentru tinerii defavorizaţi, foşti copii abandonaţi în centrele de plasament! Organizaţia "Patru mâini", din Ploieşti, asigură finanţarea pentru reabilitarea sediului Centrului Social al Fundaţiei "Lumina" din Brăila, în parteneriat cu "Dedeman". Practic, tinerii de la "Lumina" s-au şi apucat de treabă, materialele fiind asigurate de "Patru mâini".
"Cu toţii am auzit, cunoscut sau experimentat pe pielea noastră condiţiile înspăimântătoare din spitale, centre de asistenţă, săli de aşteptare, cu băi insalubre, cotloane sumbre...Acest coşmar nu mai este trăit, prin acest proiect, de nimeni!", ne-a relatat Claudia Russu, director de marketing la "Patru mâini".
Nici faptul că săracii, bătrânii, tinerii proaspăt ieşiţi din sistemul de asistenţă socială nu găsesc prea mult ajutor şi susţinere din partea statului nu le e străin celor de la "Patru mâini". Din acest motiv, Fundaţia "Lumina" a intrat, şi în acest an, în atenţia organizaţiei, în urma unei aplicaţii formulate pe Facebook. "Patru mâini" nu merge pe principiul de a oferi pe tavă "o căruţă de bani", care de multe ori aduce un efort birocratic enorm pentru oamenii din instituţiile beneficiare, ci contribuie la dezvoltarea conceptului "te ajut să te ajuţi singur". "Patru mâini" crede în puterea comunităţilor şi a ajutorului care se reîntoarce şi se autopotenţează pe măsură ce este oferit şi crede în faptul că schimbările mari se realizează din schimbări mici, din aproape în aproape, om cu om.
"De aceea am înfiinţat un Fond pentru comunitate prin care, anual, trei dintre produsele noastre strâng câte un leu per sac, pe care apoi îl întoarcem în comunitatea care a generat strângerea acelui leu/ vânzarea. Spre exemplu, în acest an, dacă în Brăila comunitatea va genera vânzarea produselor Primus Macrogranular, Primus Extraflex şi Primus Glet de Interior, vom putea ajuta la renovarea clădirii Fundaţiei Lumina", a mai spus Claudia Russu. Fundaţia brăileană este la al doilea proiect cu "Patru mâini" şi se bucură de sprijin substanţial financiar, prin care sunt renovate băile, bucătăriile, camerele, hidroizolaţia, chiar cu ajutorul beneficiarilor. "Proiectul este nemaipomenit. Este unul benefic atât pentru comunitate, fiindcă de aici vin banii, din vânzări, dar şi pentru tinerii noştri, care reuşesc să participe efectiv la îmbunătăţirea condiţiilor proprii de trai", ne-a declarat Carmen Neacşu, directorul Fundaţiei "Lumina".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro