Mergi la conţinutul principal

«Obiectiv - Vocea Brăilei»: 175 de semnături pentru «Fără Penali»

• semnăturile s-au strâns la redacţia cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” până ieri, când au fost predate preşedintelui  USR Brăila, Cătălin Stancu, iar acesta le va transmite zilele următoare către iniţiativa cetăţenească “Fără Penali în Funcţii Publice” • data limită pentru strângerea semnăturilor este 20 august, însă biroul de mică publicitate al cotidianului “Obiectiv” nu va lucra începând de mâine până duminică • la nivel naţional s-au adunat până în prezent peste 720.000 de semnături, Brăila are 4.412 înregistrate oficial • USR-iştii brăileni îi roagă pe cetăţeni să se implice şi să semneze la punctele pe care le vor amenaja în Parcul Monument şi în Grădina Mare, până la finele campaniei • şi RO100 Brăila Noastră continuă să strângă semnături

 

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a reuşit să strângă 175 de semnături în aproape o lună de zile de când s-a alăturat eforturilor celor care susţin iniţiativa cetăţenească “Fără Penali în Funcţii Publice”. Ieri, semnăturile (169 pe Municipiu, câte una pentru comunele Traian, Bordei Verde, Cazasu şi Şuţeşti, o alta pentru judeţul Galaţi şi una pentru Bucureşti, Sector 2) au fost predate preşedintelui USR Brăila, Cătălin Stancu, care le va transmite mai departe către reprezentanţii “Fără Penali” Bucureşti. Având în vedere că biroul de mică publicitate al cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” nu mai lucrează începând de mâine până duminică, dar şi că această campanie se încheie chiar pe 20 august, când ne reluăm activitatea, vă anunţăm că ieri a fost ultima zi în care s-au mai putut strânge semnături pentru “Fără Penali” la redacţia noastră. După data de 20 august, semnăturile vor fi  transmise spre verificare către primăriile din fiecare localitate de unde s-au adunat.

Ieri, site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro informa că la nivel naţional s-au strâns peste 720.000 de semnături, deci mai multe decât cele 500.000 necesare. Cu toate acestea, reamintim că cele 500.000 de semnături trebuie adunate în 21 de judeţe care trebuie neapărat să treacă de pragul de 20.000. În prezent au mai rămas câteva astfel de judeţe care au şanse să se încadreze până la finele campaniei, printre care şi Tulcea. Ieri, judeţul Brăila figura cu 4.412 semnături înregistrate oficial la Bucureşti, la care se adaugă alte câteva sute de semnături adunate de USR-iştii brăileni şi de reprezentanţii Platformei România 100 de la Brăila, dar încă nedepuse.

 

USR-iştii îi îndeamnă pe brăileni să susţină campania

Cu ocazia vizitei sale la cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, preşedintele USR Brăila, Cătălin Stancu, ne-a precizat că de la începutul campaniei şi până în prezent aceştia au reuşit să adune cam 3.500 de semnături pentru judeţul nostru, însă şi-au concentrat activitate pe judeţele care aveau şanse să depăşească pragul de 20.000.

“Ne cerem scuze faţă de oamenii din Brăila care doresc să semneze. Este adevărat că în ultima lună noi nu am fost aici pentru că am participat la strângerile de semnături din alte judeţe. Am avut priorităţi mai mari, au fost judeţe de lângă noi unde target-ul a fost de 20.000 de semnături. După cum ştiţi, pentru succesul acţiunii în general, în afară de faptul că trebuiau strânse 500.000 de semnături, a fost stabilit că trebuie să se strângă în 21 de judeţe câte 20.000 de semnături. Printre judeţele acestea s-au numărat şi Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi. Ialomiţa a ieşit din lista celor cu 20.000 pentru că nu reuşeau să facă faţă, dar noi am fost şi acolo. Însă ne-am concentrat foarte mult pe Galaţi, unde de o lună de zile am strâns semnături împreună cu colegii de la USR Galaţi şi cei de la România 100”, a explicat Stancu.

Chiar dacă a mai rămas doar o săptămână, liderul USR Brăila susţine că şi-ar dori ca şi municipiul nostru să crească puţin în topul localităţilor care au semnat “Fără Penali”, astfel că reprezentanţii partidului său vor acţiona zilnic atât în Grădina Mare cât şi în Parcul Monument.

“Până pe data de 20 august, inclusiv, în fiecare zi, de la ora 10:00 la ora 13:00, în Grădina Mare, la rondou şi în Parcul Monument seara de la ora 18:00 la ora 21:00, pe aleea principală, oamenii ne vor găsi îmbrăcaţi cu însemnele campaniei «Fără Penali» şi vor putea să şi semneze sau să predea liste deja semnate. Spun asta pentru că îi îndemnăm să intre pe site-ul www.farapenaliinfunctiipublice.ro, să selecteze judeţul Brăila şi să descarce listele de acolo. Să le printeze şi să strângă chiar ei semnături de la rude, prieteni, de la vecini. După care, listele vor putea să le aducă la punctele noastre de colectare. De asemenea, putem veni să colectăm noi semnăturile dacă persoanele sunt nedeplasabile. Va veni cineva din partea noastră să colecteze semnăturile de acasă de la oameni dacă sună la numărul 0744.990.000”, a declarat Stancu.

Sursa citată a punctat că de la începutul campaniei USR-iştii brăileni au reuşit să adune aproximativ 8.000 de semnături, dar în toate judeţele unde au acţionat, nu doar în Brăila.

 

Şi RO100 Brăila Noastră continuă strângerea de semnături

O vizită la redacţia “Obiectiv - Vocea Brăilei” a făcut ieri şi reprezentantul RO100 Brăila Noastră, Cristian Techiu, care ne-a informat că, după ce săptămâna trecută depusese la Bucureşti 2.000 de semnături strânse în 10 zile, au reuşit să strângă în câteva zile alte 675 de semnături pe care urmează să le transmită la iniţiativa cetăţenească “Fără Penali în Funcţii Publice”.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro