Mergi la conţinutul principal

«Nu te lăsa păcălit!»

Ieri, la sediul IPJ Brăila, a avut loc conferinţa de presă pentru lansarea Campaniei de prevenire "Nu te lăsa păcălit!", la care au participat cms. şef Valentin Dorin Condruz, cms. şef Constantin Adrian Glugă (adjuncţi ai şefului IPJ), scms. Simona Costescu, coordonator al Comp. Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, precum şi scms. Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.
Campania se va desfăşura în perioada 1 aprilie - 31 mai 2015 şi se adresează cetăţenilor din municipiul Brăila, îndeosebi persoane vârstnice, pentru prevenirea înşelăciunilor prin metodele deja cunoscute: "Accidentul", "Coletul", "Premiul", "Avocatul" şi "Reprezentantul firmei".
"Campania va fi demarată de 1 aprilie, zi cunoscută în tradiţia populară drept «Ziua păcălelilor», pentru a atrage atenţia asupra acestor tipuri de infracţiuni, care nu constituie decât o inducere în eroare a persoanelor pe care propria naivitate, neatenţie, ignoranţă sau lipsa de informare le transformă o speranţă deşartă într-o dezamăgire profundă", a precizat scms. Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, în comunicatul remis ieri presei.
Scopul campaniei îl reprezintă informarea cetăţenilor municipiului, a persoanelor vârstnice, cu privire la modurile de operare în săvârşirea înşelăciunilor. Poliţiştii vor organiza întâlniri cu cetăţenii, în special persoane vârstnice, inclusiv la sediile asociaţiilor de proprietari şi în zona pieţelor, pentru a-i informa în legătură cu metodele de înşelăciune sus-amintite.
La începutul anului 2014, erau în lucru la IPJ Brăila nu mai puţin de 93 dosare penale de înşelăciune prin metoda "Accidentul" cu autori necunoscuţi (AN). Până la sfârşitul anului, au mai fost înregistrate 54 de dosare. Poliţiştii au reuşit să soluţioneze mare parte din ele, astfel că, la finele lui 2014, mai erau în lucru 54 de dosare cu AN.
Totuşi, au fost şi unele cazuri în care brăileni înşelaţi prin metoda "Accidentul" au ieşit învingători, cu ajutorul poliţiştilor, reuşind să îşi recupereze banii înmânaţi unor necunoscuţi. Zilele trecute, un bătrân de 84 de ani a remis redacţiei "Obiectiv Vocea Brailei", dar şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, o scrisoare de mulţumire faţă de poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale care au reuşit să îi prindă pe ţepari şi să îl ajute pe păgubit să îşi recupereze banii pierduţi. Suma nu era deloc mică, fiind vorba despre 8.000 lei, bani pe care bătrânul îi strânsese timp de 4 ani, pentru a-şi confecţiona o proteză dentară şi a merge la tratament balnear şi cardiovascular, după cum declară chiar el.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro